Ce faci daca ti s-a intocmit dosar de catre creditori? Raspunsul care te scoate din incurcatura!

Importanti, indiferent de subiect, banii schimba vieti, pentru ca au puterea colosala de a fi elementul central in toate si in tot. Inclusiv in melodiile de care fanii vedetelor care le interpreteaza sunt foarte atasati, mesajul transmis sustine aceasta afirmatie: “Money Changes Everything” (Cyndi Lauper) este doar un exemplu.

La modul general vorbind, cand in portofel exista suficient de multi bani, nu se prea poate vorbi despre probleme de natura financiara, insa cand acestia lipsesc sau nu sunt suficienti pentru acoperirea unor nevoi primare, destabilizeaza atat fizic, cat si psihic, persoana in cauza, situatia generand disconfort in toate aspectele vietii.

Cand imprumuturile, initial solutii, se transforma in probleme?

Este absolut firesc ca persoanele in cauza sa nu se simta confortabil atunci cand nu au bani pentru servicii medicale, pentru facturi sau pentru alte nevoi care sa le asigure cel putin un trai decent. In astfel de situatii se cauta solutii si, de cele mai multe ori, solutiile se materializeaza in imprumuturi.

Cand imprumuturile nu se pot face de la familie sau prieteni, singurele surse raman bancile sau institutiile financiar nebancare. Din pacate, exista situatii in care persoanele care fac imprumuturi sa nu poata, din diferite cauze, sa restituie ratele la timp. Pentru astfel de cazuri, multe dintre institutiile bancare aleg sa colaboreze cu firme specializate in colectare debite.

Pe de alta parte, operatorii economici care nu pot recupera creantele de la clienti timp indelungat, aleg sa colaboreze cu firme care colecteaza debite, asa cum este KRUK.

Ce presupune un dosar la o firma de colectare debite

Clientii cu datorii care au dosare administrate de KRUK primesc instiintari in acest sens, la domiciliu. Este normal ca cei care deschid un astfel de plic sa se panicheze, anticipand tot felul de situatii neplacute si experimentand stari de teama necontrolata. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca persoanele in cauza, adica debitorii, nu stiu exact ce este KRUK si ce anume face.

Neonorarea obligatiilor financiare este o situatie incomoda, care ii determina pe creditori sa faca o cesiune. Acesta este modul prin care o companie de colectare de creante, asa cum este KRUK, ajunge sa preia dosarele unor persoane aflate in aceasta situatie, de neplata a datoriilor.

Cum poate afla cineva daca are un dosar la KRUK

Aceasta informatie este foarte usor si simplu de obtinut, fiind la un clic distanta, pe site-ul KRUK, unde se poate ajunge de pe motoarele de cautare. Pe langa aceasta metoda, trebuie stiut ca cei de la KRUK transmit tot timpul o scrisoare de instiintare la domiciliul debitorilor. Totusi, daca se alege prima metoda, clientii nu trebuie decat sa acceseze platforma online e-KRUK.ro, sa isi creeze gratuit un cont si sa furnizeze anumite informatii, precum adresa de e-mail, parola, numarul dosarului si CNP-ul.

Clientii care nu cunosc numarul dosarului il pot afla foarte usor, in doua moduri: fie trimit un e-mail la info@e-kruk.ro, fie suna la 0374.394.444.

In scenariul in care exista un dosar la KRUK, situatia nu trebuie sa fie tratata cu disperare. Reprezentantii companiei de recuperare datorii le propun clientilor rate pe care acestia sa le poata gestiona usor, in functie de veniturile pe care le au. Totul se poate rezolva atunci cand cele doua parti comunica deschis, identificand impreuna cele mai bune solutii pentru restituirea datoriei.

Articolul Ce faci daca ti s-a intocmit dosar de catre creditori? Raspunsul care te scoate din incurcatura! apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*