Ce spune Primăria Ploieşti despre capcanele de pe strada Mihai Bravu. Mai avem de aşteptat până la reparaţii capitale!

V. Stoica

În urma articolului publicat de ziarul Prahova la finalul lunii mai, mai precis pe data de 28 mai, după ce ploile au acoperit gropile de pe strada Mihai Bravu din Ploiești, Primăria Ploiești a venit cu precizări referitor la situația semnalată.
Publicăm, spre informarea cititorilor noștri, punctul de vedere transmis de reprezentanții municipalității, în legătură cu starea jalnică a tronsoanelor din strada Mihai Bravu pline-ochi de capcane ascunse complet în perioadele ploioase.
„Degradările de carosabil, apărute în special în zonele adiacente căii de rulare a tramvaiului, în zona podurilor și a rampelor aferente, s-au accentuat atât din cauza lipsei sistemului de colectare a apelor pluviale, prin infiltrațiile apei meteorice în structura drumului, cât și a traficului greu prezent în zonă.
Astfel, în urma evaluării stării de degradare a sistemului rutier aferent străzii Mihai Bravu, în conformitate cu indicativul AND 540/2003, se impune execuția unor lucrări de investiții/reparații capitale. Până când acest lucru va fi posibil, se vor executa, periodic, lucrări de reparații și întreținere, astfel încât riscurile care pot apărea în urma degradării carosabilului să fie, cât de poate de mult, diminuate.
Vă aducem la cunoștință, de asemenea, că municipiul Ploiești a întocmit și depus la ADR Sud Muntenia fișa de proiect pentru accesarea de fonduri europene, cu un buget eligibil de 29.750.000 de euro, pentru lucrări de infrastructură, printre care și «Reabilitarea și modernizarea străzii Mihai Bravu, inclusiv consolidarea și modernizarea celor două pasaje auto și pietonale peste calea ferată»”, este răspunsul reprezentanților Primăriei Ploiești.
Prin urmare, ploieștenii care locuiesc în zonele afectate, dar și șoferii care vin din alte localități și intră în Ploiești prin Teleajen, sunt obligați să se mulțumească, pentru încă o bună bucată de timp, doar cu cârpirea gropilor din strada Mihai Bravu, în zona rafinăriei din estul municipiului.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*