Cea mai puternica rugaciune catre Sfantul Ioan Botezatorul

Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul şi Înaintemergătorul Domnului are loc a doua zi după Bobotează, la 7 ianuarie.

RUGĂCIUNE CĂTRE SFÂNTUL IOAN

„Sfinte Ioane, Sfinte Botezătorule, tu ai fost chemat de Dumnezeu, încă înainte de a te naşte, să-i pregătesti pe oameni pentru venirea Fiului Său, iar mulţimile atrase de faima sfinţeniei tale şi de puterea Duhului Sfânt, ca cel al profetului Ilie, primeau botezul pocăinţei în semn de convertire la Dumnezeu. Tatăl ceresc ţi-a destăinuit pe Fiul Său, când a voit să fie botezat de tine şi tu l-ai făcut cunoscut ucenicilor tăi, zicând: „Iată Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii!”

Această chemare atât de mare, pe care Însuşi Mântuitorul nostru a recunoscut-o, când a spus că nu s-a născut un om mai mare decât tine, nu te-a făcut mândru, ci ţi-a dat cea mai adâncă smerenie, pe care ai exprimat-o cu aceste cuvinte: „Nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua încălţămintei. Şi El trebuie să crească, iar eu să mă micşorez!” Tu ai voit să-ţi jertfeşti viaţa pentru a apăra sfinţenia căsătoriei, înfruntându-l pe regele Irod, care trăia nelegitim cu soţia fratelui său. Te rugăm mijloceşte-ne la Dumnezeu o sinceră convertire şi o iubire puternică faţă de El, ca să-L urmăm tot timpul vieţii noastre, iar la sfârşit să-L preamărim pentru toată veşnicia. Amin”.

Sursa: kfetele.ro

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*