Ceai literar, la feminin! Eveniment dedicat doamnelor și domnișoarelor, la Biblioteca Municipală Lugoj

Odată cu primele zile de primăvară, Biblioteca Municipală Lugoj, în colaborare cu Centrul de dezvoltare personală ”Cu și despre oameni” lansează către lugojence invitația de a celebra Ziua Internațională a Femeii într-o manieră inedită.
În decursul zilei de vineri, 5 martie, este programată o expoziție fotografică intitulată ”Femei în istorie și artă”, prilej cu care locuitorii urbei pot afla poveștile de viață ale româncelor care și-au lăsat amprenta asupra lumii în care trăim. Irina Burnaia – prima femeie care a survolat Carpații, Ana Aslan – savanta care a învins bătrânețea, Sarmiza Bilcescu Alimănișteanu – prima româncă avocat, prima femeie din Europa care a obținut licența în drept la Universitatea din Paris și prima femeie din lume cu un doctorat în drept, Smaranda Brănescu – prima femeie parașutist cu brevet din România sau Maria Virginia Andreescu Haret – prima femeie arhitect inspector general din lume, toate reprezintă personalități feminine marcante, ale căror realizări merită descoperite și apreciate.

Pentru ziua de 8 Martie, lugojencelor li se pregătește un eveniment și mai special. Doamnele și domnișoarele sunt invitate la un ceai literar, o poveste de viață și un moment muzical oferit de Carla Magu, o tânără talentată, elevă la Școala de Muzică ”Filaret Barbu” din Lugoj. Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, locurile sunt limitate. Pentru informații suplimentare, doritoarele sunt rugate să ia legătura cu Henrieta Szabo (Biblioteca Municipală Lugoj) sau Camelia Verșan Roșu (Cu și despre oameni).

Articolul Ceai literar, la feminin! Eveniment dedicat doamnelor și domnișoarelor, la Biblioteca Municipală Lugoj apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*