Ceas aniversar! Free Amely 2007 sărbătorește 14 ani de existență

Adăpostul pentru animale Free Amely 2007 se află astăzi, 10 septembrie, la ceas aniversar, celebrând 14 ani de existență. Peste 6000 de animale fără stăpân, câini și pisici, au fost salvate prin intermediul său.

În anul 2007 a fost înfiintat ONG-ul pentru protecţia animalelor Free Amely. Ideea a aparţinut Christei Schechtl, jurnalist în Germania şi lui Dieter Ernst, presedinte ETN, dupa ce au venit de mai multe ori la Lugoj şi au descoperit situaţia adăpostului pentru câini fără stăpân. Denumirea asociației a fost dată de numele primei căţeluşe (Amely) adoptată de către Christa Schechtl, în Mai 2007.

Azi, la 14 ani distanță, Free Amely 2007 se implică la fel de activ în comunitatea lugojeană și nu numai, organizând periodic campanii gratuite de sterilizare. Numai anul acesta au fost sterilizate 688 de animale, câini și pisici, din Lugoj, satele învecinate, precum și din județele Caraș-Severin și Mehedinți. Următoarea campanie de sterilizare a Free Amely 2007 este programată pentru zilele de 16-17 octombrie, de această dată fiind adresată doar câinilor cu și fără stăpân din Lugoj sau satele învecinate.

Partener în campanii și totodată ajutor de nădejde al adăpostului este asociația germană Future for dogs e.V., ai cărei fondatori, Inta și Lutz, au fost prezenți la Lugoj cu prilejul aniversării. Drept ”cadou”, aceștia vor transporta către Germania 11 câini care și-au găsit acolo stăpâni de încredere, gata să le ofere o viață mai bună. Anul acesta 122 de câini au fost adoptați în străinătate și, din păcate, doar doi și-au găsit familii iubitoare la Lugoj. În prezent, Free Amely 2007 adăpostește 64 de câini adulți, 35 de pui și trei pisici.

”Pentru toți acești 14 ani le mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat – organizații, persoane fizice, le mulțumim în mod special domnilor doctori Dan Aurelian și Daroczi Csaba cu care am început încă din prima zi și cu care noi de fapt lucrăm din 1995. Le mulțumim celor care au găsit animăluțele și le-au adus la noi, fiindcă practic le-au salvat. Așteptăm însă și voluntari la adăpost! Avem foarte mare nevoie de persoane dornice să ne ajute, fiindcă aici mereu se lucrează”, a declarat Elena Balaj, administrator Free Amely 2007.

Fondatorii Future for dogs e.V. au pus activ umărul la construirea unui nou corp de clădire în cadrul adăpostului Free Amely 2007 – așa-zisa creșă pentru căței, care va adăposti pui mici și femele gestante. Germanii s-au ocupat de instalația electrică, precum și de sistemul de încălzire în pardoseală, însă lucrările sunt departe de a fi terminate, fiind în continuare nevoie de fonduri pentru achiziționarea unei centrale și pentru finisaje. Tot ei sunt prezenți la fiecare campanie de sterilizare, sprijinind demersul.

Oamenii care vor să sprijine Asociația Free Amely 2007 pot face donații în euro, în contul IBAN: RO94 RZBR 0000 0600 1417 0401, BIC / SWIFT: RZBRROBU sau în lei, cont IBAN: RO24 RZBR 0000 0600 0972 6733, BIC / SWIFT: RZBRROBU, ambele deschise la Raiffeisen Bank, titular cont Asociația Free Amely 2007. Se poate dina și prin PayPal, la adresa free_amely_2007@yahoo.com.

Articolul Ceas aniversar! Free Amely 2007 sărbătorește 14 ani de existență apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*