Cel mai bun! Lugojeanul Eugen Curelici, câștigătorul Marelui Premiu al Concursului InHabited

Eugen Curelici a câștigat Marele Premiu al Concursului InHabited organizat de ”Petec de Cultură”, cu un clip video de coregrafie. Premiul a fost obținut la categoria ”Muzica locuită de dans”. Alături de lugojeanul Eugen Curelici, a fost premiată și bucureșteanca Sabina Costinel, cea care a realizat clipul video.
PETEC este o platformă inter­dis­ci­plinară de producție, cercetare și educație în domeniul artelor performative. Proiectul a fost sponsorizat de Ministerul Culturii și s-a bucurat de o participare nu­me­roasă și de calitate: 50 de artiști la categoria dans și 25 la categoria muzică.

Eugen Curelici aduce mari mulțumiri juriului și explică viziu­nea sa artistică: ”Ideea de bază care m-a inspirat și pe care am încercat să pun accent a fost contrastul dintre monocromia cadrului, care aparent simbolizează un spațiu sterp, inert și lipsit de substanță, dar care în esență, de fapt, are an­cra­sată în materia energetică me­moria unor sentimente și stări sufletești ce au rămas întipărite în mijlocul acestor pereți dureros de gri și reci”.

”Te ține angajat în poveste și efectiv corporalizează muzica”

Motivația juriului a fost ur­mă­toarea:

­”Este un one-shot, foarte proaspăt, cu un vizual curat, cromatic, foarte inspirat și captivant. Mișcarea camerei curge fluid, bine coordonată, sincronizată cu miș­ca­rea performer-ului, care sparge cursivitatea dinamicii prin elemente variate din umbrela popping-ului. Este un film foarte simplu și foarte amplu în același timp, care știe ce vrea, a cărui simplitate și aparente limitări îi devin ușor punctele for­te. Te ține angajat în poveste și e­fec­tiv corporalizează muzica. E ca o rugăciune de dans (…) Perfor­mer-ul redă senzația unei conexiuni cu memoria locului, pe care o traduce în corp, printr-un limbaj de mișcare plasat la intersecția dintre dans urban și dans contemporan. Prin paleta de culori a vesti­men­ta­ției atent aleasă, performerul apare ca o reflexie a spațiului pe care il populează. Construcția ci­nematografică și coregrafică arată profesionalism, totul este asortat și realmente integrează muzica 100 %”.

Eugen Curelici este un tânăr artist din Lugoj. A urmat clasele primare la Școala ”Anișoara Odea­nu”, apoi liceul la ”Brediceanu”.

A continuat studiile la Facultatea de Arte a Universității din Timi­șoara și, în prezent, este performing artist al Teatrului Național din Ti­mișoara.

În această calitate, a participat la spectacolul ”Rambuku” al TNT, care a luat Premiul UNITER la categoria cel mai bun spectacol de teatru în anul 2018. Îi adresăm felicitări și mult succes în cariera artistică!

Articolul Cel mai bun! Lugojeanul Eugen Curelici, câștigătorul Marelui Premiu al Concursului InHabited apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*