Cel mai înalt sportiv de la Paralimpice are 2,46 metri!

Și vorbim de Morteza Mehrzadselakjani, din echipa națională de volei a Iranului, care măsoară 2,46 metri înălțime! De altfel, echipa de volei a Iranului este numărul 1 în lume și cea mai valoroasă câștigătoare din istoria Jocurilor Paralimpice, trecâșndu-și în cont medaliile de aur de la Rio, în 2016, de la Beijing, în 2008, și de la Sydney, în 2000.

Este interesant de urmărit duelul de la fileu, dintre Iran și eterna sa adversară Bosnia Herțegovina, grupare care are și ea două medalii paralimpice de aur, la Atena, în 2004, și la Londra, în 2012. Se poate spune că este 3 – 2 pentru Iran, iar aici, la Tokyo, lumea voleiului paralimpic așteaptă deznodământul unei noi confruntări dintre cele două adversare.

Trebuie să spunem că jucătorul vedetă al acestei întâlniri va fi, din nou, iranianul Morteza Mehrzadselakjani, care este cel de-al doilea mai înalt om de pe planetă. Acum patru ani, la Rio, Morteza (foto alăturat) a reușit 28 de puncte împotriva bosniacilor, contribuind decisiv la câștigarea medaliei de aur, de către naționala țării sale.

Povestea lui Morteza Mehrzadselakjani este una tristă – el suferă de acromegalie, o boală care apare din cauza prea multor hormoni de creștere din organism, în special în adolescență. Când avea 15 ani, Morteza a avut o fractură de pelvis, din cauza unui accident de bicicletă, iar piciorul său drept a-ncetat să mai crească în același ritm cu cel stâng. Morteza compensează toate aceste deficiențe prin ambiție și pasiune pentru sportul pe care îl practică.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*