Cele mai utile sfaturi pentru creşterea porcilor în ferme

A creşte animale nu este un lucru uşor pentru fermieri, pentru că în funcţie de specificul acestora şi de cerinţele lor în materie de hrană, apă şi adăpost, administratorii fermelor trebuie să întrunească o serie de necesităţi. Carnea de porc este una din cele mai căutate tipuri de carne la momentul actual şi se găseşte în aproape orice ipostază culinară. Plăcerea pentru gustul cărnii de porc a transformat creşterea porcilor în afaceri care pleacă cu toate şansele de succes.

Libertatea de mişcare a porcilor în ferme – prima şi cea mai importantă condiţie în creşterea suinelor

Una din cele mai importante condiţii pentru creşterea porcilor că aceştia să fie sănătoşi şi să furnizeze o carne de calitate este aceea de a nu fi limitaţi în privinţa libertăţii de mişcare. Este foarte important că fermierii să aleagă adăposturile în locul boxelor individuale şi hrană de bună calitate din oferta magazinelor specializate în acest sens.

Citește și: Care sunt cele mai cunoscute rase de porci pe care le cresc fermierii astăzi?

În cazul în care nu este posibilă altă soluţie în ferme decât cea a boxelor, este important că fermierii să asigure condiţii care asigură întoarcerea animalului. Cantitatea de paie, rumeguş, lemn, fân şi compost este obligatorie, iar dispozitivele de legare nu sunt compatibile cu bună creştere a animalelor.

Construirea adăpostului pentru porci – materiale recomandate

Pentru porci, locul în care aceştia se refugiază la final de zi sau atunci când este obosit este important pentru că aceste animale să se dezvolte în mod armonios. Un adăpost pentru porci în ferma trebuie construit cu bunăstarea animalelor în minte, lucru care înseamnă utilizarea unor materiale rezistente care să garanteze permeabilitate şi uşurinţa curăţării şi dezinfectării.

Este foarte important ca pardoseala să fie netedă şi să ofere aderență pentru că accidentele să fie evitate, iar echilibrul dintre lumină naturală şi umbră este foarte important.

Hrănirea şi adăparea porcilor – cum se realizează în mod corect

Atunci când vine vorba despre furaje, animalele trebuie să aibă acces facil la acestea, iar cantitatea de hrană să fie cât mai bine calculată în raport cu vârsta, nevoile şi greutatea animalelor. Reprezentanţii Carmistin recomandă mâncare bogată în fibre, lipsită de făinuri proteice, iar zona dedicată acesteia să fie curăţată de praf şi de mizerie.

Porcii din fermă şi nici cei din gospodărie nu trebuie să consume resturi rezultate din alimentaţia publică sau din gospodărie. Nu în ultimul rând, apa trebuie să fie din abundenţă şi cantitatea acesteia să fie adaptată greutăţii animalelor. Sistemul de adăpare care foloseşte suzetele este cel mai potrivit.

Măsuri pentru a preveni canibalismul în fermă

Pentru a preveni canibalismul în rândul animalelor din fermă, este important ca toate condiţiile să fie asigurate, hrănirea acestora să fie efectuată în mod corect, iar menţinerea unui contact permanent cu un veterinar ajuta la acest capitol. Adăposturile sigure în fermele de porci, aprovizionarea cu apă în mod constant şi condiţiile bune de igienă, precum şi evitarea aglomerării porcilor sunt puncte importante pe lista de respectat de către fermieri.

Sursa foto: https://pixabay.com/

Articolul Cele mai utile sfaturi pentru creşterea porcilor în ferme apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*