Centru de copii înfiinţat în cadrul Clubului Sportiv Municipal Lugoj

Primăria Lugoj, în calitate de finanţator principal, a decis înfiinţarea, la începutul acestui an, a unui centru de formare pentru copii în cadrul Clubului Sportiv Municipal Lugoj.

Proiectul are ca scop asigurarea bazei materiale şi a echipamentelor şi oferă posibilitatea gra­tuită copiilor din Lugoj să practice un sport, deocamdată fotbalul.
Coordonatorul centrului este fostul fotbalist Sorin Micşa. Lugojeanul este un produs al şcolii sportive de pe Timiș, debutând la grupa profesorului Nicolae Cimponeriu, în 1990. La 18 ani a fost în vederile celor de la CSM Reşiţa, echipă din prima ligă a ţării. Marele Emeric Dembroschi îi observă calităţile şi îl ia la Poli Timişoara, care activa în acel moment în Divizia B.

Trece şi pe la Telecom Timişoara, divizia C şi apoi Şoimii Timişoara, echipa aviaţiei militare, după care schim­bă profilul şi este cooptat pentru 1,5 ani la echipa de footsal CIP Deva, cu care devine vicecampion naţional. După acest episod ajunge la Auxerre Lugoj, formaţie cu care obţine după trei ani promovarea în Liga a 2-a.

Apoi, pentru o scurtă pe­rioadă joacă la Transil Tg-Mu­reş, după care merge la Recaş, cu care promovează în Liga a 3-a. Revine la Vulturii Lugoj cu care promovează în Divizia C şi mai ră­mâne patru ani la CSM Lugoj. La 41 de ani este nevoit să se retragă, după o accidentare gravă la tendonul lui Ahiule. Micşa are în palmares şi două participări notabile la campaniile de calificare susţinute de lotul naţional de juniori în perioada anilor 1993-1996. fiind coleg de cameră cu rapidistul Daniel Pancu.

Startul primelor activităţi în cadrul noului centru de copii a fost dat luni, 18 ianuarie.

“Centrul de copii a fost înfiinţat din iniţiativa primarului Claudiu Buciu şi a actualei administraţii locale. Este un proiect pe termen mediu şi lung. Activităţile sportive de pregătire au debutat cu 80 de copii împărţiţi pe patru grupe. Bineînţeles că la fiecare şedinţă de antrenament se aplică măsurile de pre­­venţie şi protecţie sanitară în vigoare. Nivelul de vârstă este cuprins între 2006 şi 2013. Pregătirea este asigurată de antrenorii Sorin Micşa, care se ocupă de formarea portarilor şi de Silviu Todorescu, Bogdan Chiorpec, Barna Marcel şi Barna Mihai. Ideea principală a programului este să atragem spre sport cât mai mulţi copii, iar în viitor să reuşim promovarea fotbaliştilor valoroşi şi a celor care îşi doresc o carieră sportivă la echipele de seniori ale oraşului şi de renume din ţară. Vrem să creăm o continuitate între grupele de copii-juniori şi echipele de seniori”, a explicat Marius Maier, directorul CSM Lugoj.

An­tre­namentele se vor desfăşura pe Stadionul Tineretului, pe terenul unu şi la terenurile sintetice acoperite de lângă stadion şi din Cotu-Mic.

Tot în acelaşi registru, în cadrul CSM Lugoj au început demersurile pentru rea­filie­rea secţiei de atletism, care va fi condusă de profesorul Adrian Vrudnik, cel care a reuşit în ultimi ani, în condiţii extrem de precare (fără o pistă de atletism amenajată în Lugoj), să obţină rezultate remercabile şi numeroase medalii şi titluri naţionale.

De asemenea, CSM-ul are în vedere şi înfiinţarea unei secţii de karate.

Articolul Centru de copii înfiinţat în cadrul Clubului Sportiv Municipal Lugoj apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*