Centrul civic al Lugojului va fi amenajat până la sfârșitul lunii august

Claudiu Buciu, primarul munici­piu­lui Lugoj estimează că lucrările de amenajare a centrului civic vor fi gata la finele lunii august.

”La ora actuală, suntem în curs de avizare a lucrărilor de racordare și de branșare a cetățenilor din zona respectivă la rețele. Trebuie schimbată rețeaua de apă, canalizare și de gaz. Credem că în martie vom avea avizele necesare. Durează cam o lună lucrările, până în aprilie, iar din mai își reia activitatea societatea care va face centrul. În mai, iunie și iulie lucrările vor fi executate, iar în luna august, la sfârșit de august, estimez că vor fi terminate”, a declarat Claudiu Buciu.

Continuarea proiectului până la gară depinde de finanțările vii­toare:

”Am încercat cu fonduri europene să aplicăm și pentru a continua acest proiect până la gară. Agenția de Dezvoltare ADR Vest a solicitat finanțări și pentru dezvoltarea de zone pietonale, se pare însă că nu vor fi acceptate la finanțare”. În acest context a mai fost anunțată intenția de a muta autogara lângă gară, pentru a crea un nod de transport: ”Intenționăm să avem o corespondență cu Ministerul Transporturilor pentru a prelua de la dânșii dispensarul CFR din fața gării, pe care ar urma să îl eliminăm și să demolăm și cantina de ajutor social, pentru a construi acolo o autogară. Trebuie să creăm un nod de comunicații, pentru ca oamenii care vin cu trenul la Lugoj să poată lua mai departe autobuzul spre destinație”.

Articolul Centrul civic al Lugojului va fi amenajat până la sfârșitul lunii august apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*