Centrul de vaccinare din Lugoj, deschis de Florii și de Paști

Numărul lugojenilor care doresc să se vaccineze fără programare, folosind doar buletinul, este în creștere.

Tot mai mulți lugojeni au folosit deja această modalitate de acces rapid la imunizarea cu serul AstraZeneca (Vaxzevria).

La centrul deschis la Sala Sporturilor ”Lavinia Miloșovici”, unde sunt locuri disponibile pentru acest vaccin, înscrierile continuă.

Situația pe zile ne este prezentată de dr. Corina Damian, coordonatoarea centrului de vaccinare de la Lugoj:

”Tendința este de creștere a numărului celor care doresc să se imunizeze cu vaccinul Astra Zeneca (Vaxzevria), fără programare, folosind doar buletinul. În prima zi de la introducerea acestei facilități, în 16 aprilie, s-au vaccinat patru persoane, în 17 aprilie – tot patru,  în 18 aprilie – șapte, iar în 19 aprilie, cinci. Marți, 20 aprilie, am avut un record de 19 vaccinați. Stocurile de Astra sunt suficiente. Comenzile se fac ținând cont și de evoluția numărului de persoane care vin pentru a se imuniza cu acest vaccin. Facem un apel la cei care au făcut doza unu în alte centre să se programeze la Lugoj pentru a doua, fiind mai comod. Desigur, trebuie respectată data inițială prevăzută pentru rapel. Înainte de prezentare, rugăm doritorii să se asigure că nu au simptome asociate CoVid 19. Celor care doresc informații suplimentare, le răspundem pe loc”.

Reamintim că vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, în limita locurilor disponibile, se face fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, dar cu respectarea celorlalte proceduri și instrucțiuni. La Lugoj, programul este de luni până duminică, între orele 8 și 19.30.

A crescut și capacitatea de vaccinare cu Pfizer

Dr. Corina Damian precizează că, începând de marți, 20 aprilie, capacitatea de imunizare cu vaccinul Pfizer a crescut de la 72 la 84 de locuri pe zi. Reamintim că în incinta Sălii Sporturilor ”Lavinia Miloșovici” sunt organizate patru fluxuri de vaccinare.

Alt anunț important privește programul centrului de la Lugoj, care va fi deschis și de Paști, și de Florii.

Articolul Centrul de vaccinare din Lugoj, deschis de Florii și de Paști apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*