Centrul Militar Județean Maramureș  a omagiat 50 de ani de la înființare. Primarul Cătălin Cherecheș a înmânat o Diplomă de excelență  în semn de respect  și prețuire pentru cei ce iubesc și cinstesc, România!

Centrul Militar Județean Maramureș  a omagiat 50 de ani de la înființare. Primarul Cătălin Cherecheș a înmânat o Diplomă de excelență  în semn de respect  și prețuire pentru cei ce iubesc și cinstesc, România!

Centrul Militar Județean Maramureș  a omagiat 50 de ani de la înființare. Evenimentul s-a desfășurat în sala Millenium din Municipiul Baia Mare. La eveniment au participat veterani, comandanți, cadre militare active și inactive, reprezentanți ai administrației județene și locale.

Primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș a înmânat o Diplomă de excelență Centrului Militar Județean Maramureș în semn de respect pentru cei ce iubesc și cinstesc  cinstesc, România:

 “Avem în acest moment șansa prin partenerii pe care îi avem la nivel strategic să ne reconsolidăm, să ne recredibilizăm, dar nu trebuie să uităm că vorbim despre armata României și nu despre armata altui stat. Aici, în această țară, respectând toate parteneriatele pe care le avem, avem armata României și nu armata Uniunii Europene, nu armata Rusiei și nici armata Statelor Unite. Respectând partenerii noștri, cerem să fim și noi respectați!

Înzestrarea armatei nu trebuie să fie făcută într-un mod neechilibrat. Astăzi, războaiele nu se duc doar cu avioane, tancuri și blindate. Astăzi, de cele mai multe ori războaiele se duc într-un mod asimetric iar armata României trebuie să fie pregătită și din această perspectivă.

Cred, în primul rând, că pe lângă înzestrare cea mai importantă valoare a armatei trebuie să fie omul și cred că momentul în care s-a ales ca armata să nu mai fie obligatorie a fost un moment în care pur și simplu s-a încercat, în mod conștient sau inconștient, decimarea unei structuri importante ale acestui stat. Și din punct de vedere social, și din punct de vedere educațional, poate într-o formă mult mai nuanțată, obligativitatea serviciului militar era încă de tolerat și de acceptat. Eu dacă aș avea astăzi putere, aș face acest lucru! Nu într-o formulă atât de largă sau într-o formulă atât de strictă și cazonă, concentrând tinerii. Aș face-o într-o formulă prin care să se înțeleagă ce înseamnă importanța armatei pentru statul român. Armata este doar o vertebră în această coloană care înseamnă ordinea și siguranța națională. Armata României trebuie să colaboreze și să funcționeze într-un acord perfect cu celelalte instituții ale statului pentru ca noi, statul Român, să avem o coloană vertebrală dreaptă cu toate vertebrele la locul lor.

Am toată încrederea în oamenii care formează azi armata României și care în respect față de reguli, în respect față de lege trebuie să înțeleagă că vocea lor și ceea ce simt, într-un mod regulamentar, trebuie să iasă spre cei care conduc armata, să ajungă la cei care iau decizii deoarece știu că de foarte multe ori este și suferință și nemulțumire și amărăciune atunci când vezi că ceea ce alții au construit se demolează sau când vezi că ceea ce ai visat o viață întreagă pentru armata Română este doar o iluzie.
Am toată speranța că românii din armata României, structurile statului, din guvern și din alte instituții se vor gândi la România. Și dacă se gândesc la România, se gândesc și la armata României!

La acest moment aniversar am înmânat o Diplomă de excelență Centrului Militar Județean Maramureș, dar este un document simbolic înmânat fiecăruia dintre cei care au pășit în această instituție, fiecărui comandant, fiecărui angajat, fiecărui militar cu prilejul aniversării a 50 de ani de activitate în beneficiul comunității băimărene, pentru dezvoltarea spiritului patriotic și promovarea identității culturale a municipiului Baia Mare, dar și pentru modul în care au știut și știu să iubească România.”

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*