Cercetătoarea Patricia Manea a conferențiat la București, pe tema diplomației Vechiului Regat

Cercetătoarea Patricia Manea a participat la o interesantă con­fe­rin­ță online, intitulată ”Între trei im­perii: rețeaua consulară a Ve­chiu­lui Regat (1879-1918)”.
Con­ferința, desfășurată pe platforma Zoom, vineri, 4 decembrie 2020, a fost organizată de Facultatea de Istorie a Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Centrul de Studii Turce de la Facultatea de Istorie a Universității din București.

Dr. Patricia Manea, de la Institutul Diplomatic Român, a prezentat lucrarea ”Consulatele onorifice ale României în Austro-Ungaria. Biografii întretăiate ale consulilor onorifici Willhem și Alfred von Lindheim”.

”Prezentarea mea a fost legată de înființarea Consulatului General a României la Viena, cu identificarea sediilor unde au funcționat birourile Consulatului și numirile tuturor consulilor generali ai României la Viena, cu accent pe primii doi, Wilhelm și Alfred von Lindheim. Am prezentat heraldica blazonului familiei, genealogia familiei și reședințele nobiliare ale consulilor. Am vorbit despre co­respondenta cu miniștrii ple­ni­potențiari ai României la Viena și cu Centrala Ministerului Afacerilor Străine, cum ar fi cu Ion Bă­lă­cea­nu, primul trimis extraordinar și ministru plenipotențiar al Ro­mâniei la Viena, după înființarea Legației României la Viena, în 11 septembrie 1878. Ca surse, pen­tru corespondență nu am folosit doar izvoare din Arhiva Ministerului Afacerilor Externe, ci și de la Biblioteca Academiei Ro­mâ­ne. Lucrările conferinței se vor concretiza într-un volum serios, ce va apărea anul viitor”, ne-a de­clarat cercetătoarea Patricia Ma­nea, doctor în istorie al Uni­ver­si­tății din București.

La eveniment, au susținut comunicări profesori universitari și istorici de la Institutul Diplomatic Român, Arhiva Diplomatică a Ministerului Afacerilor Externe, Universitatea din București, Institutul de Studii Sud-Est Euro­pe­ne, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Institutul de Istorie din Chișinău și Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului.

Articolul Cercetătoarea Patricia Manea a conferențiat la București, pe tema diplomației Vechiului Regat apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*