Cermeiul intră în febra noii stagiuni împotriva celor de la Lotus Băile Felix! Miza – calificarea în turul doi al Cupei României: „Nu există o favorită”

După UTA, Gloria Lunca Teuz Cermei este următoarea echipă arădeană ce începe oficial noul sezon competițional. Se va întâmpla în primul tur al Cupei României, mâine după-amiază, de la ora 17,30, în compania celor de CS Lotus Băile Felix, fosta CSC Sânmartin.

Partida va avea loc pe terenul din Cermei și asta pentru că trupa bihoreană e mai bine cotată, din postura ocupantei locului 5 în seria a 10-a a Ligii a III-a la finele stagiunii precedente. „Sămădăii” au fost pe în seria a 8-a, dar la prima vedere au făcut un upgrade la nivel de lot prin transferurile lui Adi Piț, Marcel Bercu, Michel Vlad și Tenlep Loic, acesta din urmă fiind un fotbalist camerunez cu profil ofensiv. Juniorii utiști, Clipotă, Maxim și Nagy sunt și ei variante pentru Flavius Moisă, cu mențiunea că acesta din urmă nu va fi bun de joc mâine.

La fel de adevărat este că Flavius Moisă și-a pierdut căpitanul, pe Alexandru Sabău, care, în proporție de 99%, va juca în Liga 2-a, sub comanda lui Ilie Stan, la FC Brașov Steagul Renaște. Totodată, Răzvan Ivan a plecat la Crișul. „Avem un lot destul de bun, echilibrat pe posturi, mai puțin în atac. Aici, mi-aș fi dorit o mai mare concurență pentru Radu Popa, care și așa joacă puțin improvizat acolo. E juniorul Maxim de la UTA, mai rămâne de văzut dacă Norbi Nagy va rămâne cu adevărat la noi și nu va merge în Italia, doar că îmi pare rău că rămânem mereu cu această problemă a vârfului, condiționată de bugetul limitat”, ne-a mărturisit tehnicianul cermeianilor.

Acesta își va conduce pentru prima oară echipa în acest sezon într-un meci oficial, contra unei echipe cu pretenții de promovare în Liga 2-a. „Acest meci oficial vine puțin cam repede pentru noi, dar cred că și pentru adversari. Avem doar două meciuri de pregătire la activ, așa că mâine putem spune va fi cel de-al treilea. Singur, sunt convins că atitudinea și determinarea băieților vor superioare unui test, doar că din punct de vedere fotbalistic, fizic, tehnic și tactic, nu cred că putem aștepta la foarte multe în acest punct al pregătirii. Mai și avem în față un adversar bun, cu jucători foarte experimentați, cu jocuri în ligile superioare și cu pretenții destul de mari în sezonul ce urmează. Jucători ca Nogo, Codoban sau Făgărășanu nu au nevoie de prezentarea mea, deși au și pierdut puțin prin plecările lui Sorian și Roșu. O echipă favorită nu există, căci în general în fotbalul de azi nu mai poți vorbi de victime sigure sau echipe ce câștigă tot pe linie”, a adăugat Moisă.

Din formația antrenată din această vară de Gheorghe Ghiț s-ar putea să absenteze fostul căpitan al Lipovei, Mădălin Popa, care nu a evoluat în ultimele amicale.

Formații probabile:

Cermei: Gârlea – Clipotă, R. Iuga, Bercu, I. Pop – Salka, D. Lazăr – Vlad, S. Popa, Piț – R. Popa.

Lotus: Beke – Fl. Pop, Cr. Oros, T. Paublusztig, M. Arsene – Habakuk, D. Dardai – R. Pop, Codoban, I. Ban – A. Făgărășanu.

Arbitri: Sorin Vădana (Cluj) – Marius Bălan (Dej), Petrică Câmpeanu (Cluj).

Observator FRF: Ionel Poclid (Timișoara)

0
0

Articolul Cermeiul intră în febra noii stagiuni împotriva celor de la Lotus Băile Felix! Miza – calificarea în turul doi al Cupei României: „Nu există o favorită” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*