CFR închiriază, prin licitaţie, secţii de circulaţie feroviară din Prahova

V. Stoica

Compania Națională de Căi Ferate – CFR SA închiriază pentru o perioadă de patru ani – prin intermediul Bursei Române de Mărfuri – secții de circulație feroviară neinteroperabile, individual sau grupate, în scopul realizării activităților de gestionare a infrastructurii feroviare și asigurării serviciilor de transport feroviar public de călători și/sau de marfă. Printre aceste secții de circulație care sunt oferite pentru închiriere se regăsesc și tronsoane din județul Prahova, parte a Regionalei CF București.
Astfel, pentru procedura care se va desfășura la sediul Bursei Române de Mărfuri pe data de 6 martie vor fi oferite spre închiriere pe patru ani secțiile Ploiești Vest-Târgoviște Nord-Fieni-Pietroșița, Dițești-Gura Palăngii, I.L. Caragiale-Dițești-Moreni (deși între Dițești și Moreni linia ferată este casată pe 9,6 kilometri), Ploiești Nord-Măneciu și Câmpina-Câmpinița-Telega.
Secția Ploiești-Măneciu, care în prezent este operată de Transferoviar Călători, pare a fi cea mai profitabilă și este pe cea mai mare distanță, de 44,4 kilometri.
Licitația care se va desfășura pe 6 martie nu este prima în care sunt scoase spre închiriere aceste secții ale CFR, noua etapă fiind de fapt o repetare a procedurii, la care se pot înscrie doar persoane juridice române care au calitatea de operatori licențiați de transport feroviar, criteriul de atribuire a contractelor/ contractului fiind “oferta cu cel mai mare preț pentru chirie”.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*