CFR ratează și e ajunsă din urmă în Bistrița – Năsăud, dar Manuela Voica aduce victoria

Serios zdruncinată în urmă cu 3 săptămâni de surprinzătoarea înfrângere acasă la startul returului cu nou-promovata Fortuna Becicherecu Mic, vicecampioana de toamnă a Ligii 1 de fotbal feminin s-a redresat nu fără emoții în deplasarea de la ora 11 la Prundu Bârgăului, unde a fost egalată de la 0-2 dar a găsit totuși din nou calea spre gol după mijlocul reprizei a II-a, în dauna unei formații gazdă întărite peste iarnă: Heniu – CFR Timișoara 2-3 (1-2).

Ieșirea în județul Bistrița-Năsăud se anunța a fi dificilă nu doar prin prisma rezultatelor rundei inaugurale din sezonul de primăvară, în care alb-vișiniile cedau acasă timișencelor de la polul opus al ierarhiei, pe când ardelencele triumfau cu 0-3 la Craiova, ci și din perspectiva întăririlor din efectivul grupării din Prundu Bârgăului, cu câteva jucătoare din Republica Moldova dar de exemplu și cu fosta componentă cu anii a campioanei naționale din Cluj, Andreea Corduneanu, repatriată în banda dreaptă din Austria.

În plus, Heniu ținea să adauge o rară victorie pe teren propriu, după ce ultima apariție acasă era fără sorți de izbândă, 0-6 pe 12 noiembrie 2017 cu campioana națională din Cluj, Olimpia U.T. 1.

Însă CFR a gestionat în cele din urmă mai bine duelul din etapa a XI-a în Liga 1, a doua din retur, fiind suficient de omogenă pentru a face față încercărilor ardelencelor de a învinge pentru prima oară acasă de la un 1-0 cu CSȘ Târgoviște la început de noiembrie. Drept urmare, gazda de la mijlocul clasamentului s-a recunoscut învinsă, cu 2-3 (1-2), după ce egala puțin după pauză.

Însă nu mult a durat bucuria bistrițencelor, Manuela Voica finalizând în minutul 70 o frumoasă acțiune colectivă purtată de Șuveț și Ion, preluând pe lângă fundașul central și ochind colțul lung: 2-3. Este al doilea succes al ceferistelor în deplasare în această săptămână, după calificarea cu 0-8 la Reșița în sferturile de finală ale Cupei României, în dauna formației Banat Girls, eliminate cu al doilea cel mai categoric scor al optimilor.

Tot pe drumuri și astăzi, vișiniile s-au acomodat bine pe suprafața de joc din Prundu Bârgăului, unde a plouat și în preziua partidei, și înainte de joc, terenul fiind moale dar bun. Iar deschiderea de scor au reușit-o destul de repede, prin Maria Neacșu, în minutul 12, în urma cornerului executat de Bistrian.

Avea să fie și mai repede 0-2, după o recuperare izbutită de Șuveț, care i-a pasat în centrul careului Adelinei Ion, marcatoare în minutul 19.

Heniu a reintrat în meci în momentul ideal, tocmai în minutul 45, și tot în urma unui corner, deturnat de Mihaela Molnar cu capul în propriul vinclu: 1-2.

Relansată, partida a reajuns la egalitate în minutul 52, când asistentul a indicat trecerea balonului cu întreaga circumferință după linia porții, în urma unei încâlcite faze în careul timișorencelor.

Care au mărit apoi, precum în prima parte, numărul atacurilor și situațiilor de poartă, una fiind finalizată cu succes. Prim triumf afară al alb-vișiniilor după peste 5 luni, de la un 1-5 la Târgoviște…

Florin Bugar, antrenorul principal al formației ”de la Gara Mare”, a spus la final că ”sportivele noastre au reușit un joc foarte bun cel puțin în prima repriză, pe care au dominat-o, cu o risipă mare de efort și crearea unor ocazii monumentale, prin care ne-am fi putut desprinde la cel puțin 3-4 goluri diferență. N-am reușit și ne-am făcut meciul foarte greu. Iar după egalarea reușită de Heniu, am avut câteva minute în care nu ne-am găsit jocul dar am început apoi să punem presiune pe gazde și am marcat, creându-ne ulterior alte 4-5 foarte bune ocazii de a marca. N-am reușit s-o facem dar victoria este fără discuții. Felicit totuși gazdele pentru ambiția cu care au jucat!”

Liga 1 se întrerupe dat fiind că selecționata senioarelor României va juca în Moldova în preliminariile calificărilor la Campionatul Mondial, primul meci al bănățencelor fiind după Paște, acasă cu campioana Olimpia UT1 Cluj, duminică 15 aprilie. Iar apropo de loturile ”tricolore”, junioara ceferistă Larisa Grigore a revenit de la Turul de Elită jucat de naționala U17 a României, ultima în puternicul patrulater din Olanda, la start și cu Portugalia și Belgia.

CFR a învins astăzi în alcătuirea Georgiana Dîrle – Elena Obrad (85, Rebeca Pavel), Claudia Bistrian, Mihaela Molnar, Denis Heisu, Lidia Șuveț, Maria Neacșu, Ozana Ababei, Manuela Voica – Nicoleta Kurja, Adelina Ion (90, Sabina Scurtu).

Rezervă: Ștefania Rocsa.

Arbitraj foarte bun, asigurat de Dragoș Nicolae Lunca din Cluj, asistat de concitadinul Giorgiu și dejeanul Georgiu.

Rezultatele primei zile din etapa a 11-a în Liga 1 feminină, clasamentul actualizat și programul viitor, pe coloana datelor tehnice. Fortuna Becicherecu Mic – Vasas Femina Odorhei a fost amânat pentru 13 mai la ora 11 iar Universitatea Alexandria a câștigat la ”masa verde” cu 3-0, dat fiind retragerea în iarnă din întreceri a grupării târg-mureșene ASA 2013, forțată să abandoneze în urma hotărârii judecătorești nefavorabile.

 

The post CFR ratează și e ajunsă din urmă în Bistrița – Năsăud, dar Manuela Voica aduce victoria appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*