Chef! Lugojeanul Florin Kiss, formator profesional în gastronomie

Lugojul performează și pe partea gastronomică, prin bucătari care au ajuns apreciați și la nivel național. Unul dintre ei este Chef Florin Kiss, cunoscut lugojenilor prin rubrica permanentă pe care o deține în paginile ziarului ”Redeșteptarea”, în care prezintă săptămânal rețete de tot felul și pentru toată lumea.
Chef Florin, cum mai este cunoscut, predă și cursuri de formare profesională în mai multe orașe din România, la Oradea, Craiova, Târgu Mureș, Odorheiu Secuiesc etc. Recent, în zilele de 20 și 21 aprilie, acesta a fost prezent și la Arad, unde, de asemenea, s-a desfășurat un curs de formare profesională avându-l ca și formator, la acest curs participând bucătari din mai multe județe, accentul punându-se pe meniul de evenimente.

Florin Kiss este implicat și în proiectul Chef New Generation, un proiect dedicat elevilor din domeniul gastronomiei. Colaborează cu PanGastRo Training Center, iar următorul curs din agenda lui Chef Florin Kiss este programat pentru luna iunie.

“PanGastRo Training Center organizează cursuri practice de perfecţionare pentru specialişti din domeniile de panificaţie, patiserie, cofetărie și HoReCa. Colaborez aici de doi ani și împreună cu Jakab Boróka, directorul General al Pangastro, organizăm cursuri în diferite orașe ale țării unde punem accent pe diverse teme sau module, de exemplu tasting meniu, a la carte, modul evenimente și altele”, ne-a declarat Chef Florin.

Cursurile pe care le desfășoară la PanGastRo sunt: Piese de evenimente – Arad; Tasting meniu – Târgu Mureș; Aperitive reci și calde – Satu Mare; Tasting meniu – Arad; Meniu a la carte – Satu Mare; Aperitive reci și calde – Odorheiu Secuiesc; Aperitive vegetariene – Craiova și Meniu evenimente – Oradea.

”Dorim în acest an să ajungem și în mai multe orașe, mulțumesc pe această cale participanților la cursurile noastre. Este rentabil pentru o afacere, ca angajații săi să fie spe­cia­lizați și să facă lucrurile urmând rețete clare și etape bine stabilite. Însușirea corectă a rețetelor și a modurilor de lucru garantează obținerea acelorași rezultate cu fiecare ocazie”, ne-a mai spus Florin Kiss.

Anul ce a trecut, în contextul pandemiei, ei au reprogramat toate cursurile, dar din dorința de a ține aproape de toată lumea, au prevăzut pentru anul acesta mai multe proiecte.

Cel mai mare este ”Expo GastroPan”, expoziție internațională de soluții și tehnologii. Gastropan este cea mai importantă expoziție internațională din Europa de Sud – Est. Pentru mai multe detalii, materiale video și imagini de la edițiile anterioare vizitați pagina www.gastropan.ro.

Articolul Chef! Lugojeanul Florin Kiss, formator profesional în gastronomie apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*