Chemat la salut de la galerie, Balint a evitat să o înjure pe Poli: „Rivalitatea sportivă e un ingredient al derby-ului, eu sunt educat puțin altfel…”

După runda cu numărul 13 a Ligii a 2-a, UTA a recuperat trei puncte în fața lui Turris Turnu Măgurele și două în fața Mioveniului și, dacă ar câștiga măcar două dintre cele trei restanțe, ar fi liderul campionatului.

Mai mult, „Bătrâna Doamnă” a bătut-o din nou pe Poli la Arad după 12 ani și jumătate, iar numitorul comun e Laszlo Balint. Atunci, acesta îmbrăca tricoul de fotbalist, iar astăzi haina antrenorului. Ca de obicei, Balint i-a lăsat pe jucători să ia laurii în fața galeriei și s-a îndreptat spre vestiare, în aplauzele spectatorilor de la tribuna I. Dar, numai ce intrase pe tunel când suporterii de peluză l-au chemat la salut.

Tânărul tehnician nu a refuzat invitația, doar că a fost întâmpinat cu înjurături la adresa lui Poli. Pus în încurcătură de situație, „Gyuszi” Balint a aplaudat, dar nu și-a deschis gura decât câteva secunde mai târziu, când și-a acompaniat elevii la un refren lipsit de trivialități, doar despre UTA. „Le mulțumesc fanilor că m-au chemat la salut, a contat mult faptul că am jucat un astfel de derby și știu ce însemană acest meci pentru suporteri. Pentru noi sprijinul fanilor e ceva incredibil, cred că s-a văzut asta. Chair dacă au existat momente când unii dintre jucătorii noștri au fost apăsați de acest meci, fanii au fost fenomenali și ne-au împins de la spate. Apoi, rivalitatea e una, iar respectul e altceva. Din punctul meu de vedere, rivalitatea sportivă este și trebuie să fie un ingredient pentru acest meci special, eu sunt educat puțin altfel. Chiar i-am felicitat pe cei de la Timișoara pentru cum și-au urmărit interesul”, a punctat „principalul” arădenilor la finalul disputei cu „alb-violeții”, decisă de reușita lui  Cipri Rus.

Laszlo Balint s-a remarcat prin mult bun simț atât în cariera de fotbalist, cât mai ales în cea de antrenor, având în mână caractere diferite de fotbaliști de la care cere, în primul rând, disciplină și respect pentru munca lor.

0
0

Articolul Chemat la salut de la galerie, Balint a evitat să o înjure pe Poli: „Rivalitatea sportivă e un ingredient al derby-ului, eu sunt educat puțin altfel…” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*