Chiar și dezavantajată prin înjumătățirea punctelor, Săndoi consideră că UTA va juca din toamnă în Liga 1: „Lot valoros și omogen, doar să nu apară accidentările…”

Emil Săndoi (55 de ani), fost antrenor al echipei Campionii FC Argeș în urmă cu două, respectiv un sezon, a comentat la ProSport LIVE decizia Federației Române de Fotbal, votată și de majoritatea cluburilor din Liga 2, de a organiza un play-off pentru stabilirea promovatelor în Liga 1 în această vară. Fostul fundaș internațional român înțelege nemulțumirile anumitor cluburi și dă exemplul formațiilor din Liga 1, care trec prin acest sistem în fiecare ediție de campionat.

Fostul jucător al echipei U Craiova, Angers (Franța) și FC Argeș o vede pe UTA principala favorită la câștigarea play-off-ului. De altfel, echipa arădeană este și cea care se consideră cea mai dezavantajată de acest sistem, fiindcă avansul de minimum 11 puncte s-a redus la doar cinci față de primele două urmăritoare.

„E normal ca unele echipe să fie dezavantajate. Vă aduceți aminte că și la prima ligă, când s-a intrat în play-off, echipele care erau pe primul loc au zis că, domnule, de ce să ne ia punctele, de ce să ne ia golurile. Și acum spun lucrurile astea. Și, pe undeva, îi înțeleg. Alții, care sunt pe locurile mai din spate și cărora le cresc șansele prin acest sistem de promovare, normal că sunt mulțumiți. Acum, să vă spun ceva referitor la Liga a 2-a. Cred că UTA, care este cea mai nedreptățită, are, totuși, un lot foarte valoros, pentru că eu cunosc și Liga a 2-a, chiar dacă anul ăsta nu am antrenat. UTA are o echipă omogenă, deci nu cred că va avea probleme în privința promovării. A, bineînțeles, să nu apară niște chestii neprevăzute. Nu știu, să nu apară o groază de accidentări. Vă dați seama că și acolo sunt cinci etape decisive, se joacă cu promovarea pe masă aproape la fiecare partidă. Deci o să fie niște jocuri foarte tăioase. Dar cred că, în continuare, UTA are prima șansă”, a spus Emil Săndoi la ProSport LIVE.

Acesta nu crede că UTA riscă să piardă promovarea. „UTA va promova. Chiar dacă se înjumătățesc punctele, până la urmă se înjumătățesc și etape care mai sunt de disputat. Deci nu e dezavantajul chiar atât de mare”, a mai spus Săndoi.

În privința celui de-al doilea loc direct promovabil și al celui care duce la barajul pentru promovare, Emil Săndoi își dorește pe aceste poziții Rapid și Campionii FC Argeș. „În rest, cred că pentru celelalte două locuri, unul care duce în prima ligă și celălalt la baraj, va fi o luptă cât se poate de deschisă între toate competitoarele. E adevărat, mi-aș dori FC Argeș, pentru că am și jucat o perioadă acolo, am și antrenat acolo, cu rezultate. Dacă stau bine să mă gândesc, acum două campionate am terminat pe locul 4, imediat sub linie, cu o echipă nou-promovată. Iar campionatul trecut am plecat pe final, dar, vă spun sincer, în timpul lui am reușit să câștigăm aproape toate duelurile pe care le-am avut cu echipele din fruntea clasamentului. Deci m-aș bucura pentru FC Argeș să promoveze. Am văzut că toată lumea își dorește să promoveze Rapid, să promoveze Petrolul. Da, înțeleg, sunt foarte mulți suporteri acolo, pe care îi respect și eu. De Rapid, poate de pe vremea când jucam fobal, am, așa… o atracție. Mi-a plăcut clubul ăsta de fiecare dată, și suporterii, cu capriciile lor. Dar trebuie să recunoaștem că, atunci când lucrurile merg bine, sunt spectaculoși. Ați văzut ce pot să facă și pe la Liga a 2-a. Ca să fiu sincer, cam astea sunt preferatele mele. Deci UTA, chiar dacă s-au înjumătățit punctele, cred că rămâne în continuare cu prima șansă și cred că va promova. Iar, în rest, mi-aș dori ca Rapid și FC Argeș să fie pe următoarele două locuri”, a mai spus Emil Săndoi la ProSport LIVE.

Vă reamintim că prin decizia de pe 13 mai, luată după votul majorității reprezentanților cluburilor de Liga 2-a, Federația Română de Fotbal a trimis în vacanță formațiile de la locul 7 în jos, iar pe primele 6 le angrenează într-un play-off de cinici meciuri. În această fază a competițiie se intră, însă, cu punctele înjumătățite, astfel că UTA, de la avansul lejer avut în fruntea clasamentului, a ajuns la 5 lungimi de undă față de Mioveni și Turris, respectiv 6 față de Campionii FC Argeș, Petrolul și Rapid.

Sursa: Liga2.ro

0
0

Articolul Chiar și dezavantajată prin înjumătățirea punctelor, Săndoi consideră că UTA va juca din toamnă în Liga 1: „Lot valoros și omogen, doar să nu apară accidentările…” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*