Christian-Petru Ciochircă, arbitru originar din București, 3 penaltiuri acordate în etapa I din ediția 2020/1 în Tipico Bundesliga austriacă

”Tricolorii” României au trecut recent cu succes prin Austria, reprezentativa de seniori selecționată de Mirel Rădoi învingând luna aceasta cu 2-3 într-un joc oficial cu omologii din țara alpină, dar un român activează constant cu succes în Austria, țară în care trăiește de mic, evidențiindu-se în calitate de arbitru de centru cu delegări la partide din primul eșalon al țării central europene. 

Tipico Bundesliga 2020-2021, campionatul de elită al federației de profil de la Viena, a debutat în 12 septembrie, iar o zi mai apoi a intrat în scenă și Christian-Petru Ciochircă, în calitate de cavaler al fluierului la întâlnirea SV Ried – WSG Tirol, încheiată cu rezultatul de 3-2 (1-2) pe Josko Arena, în fața a 2.650 de spectatori.

Într-adevăr, prima ligă austriacă se desfășoară cu spectatori în tribune, în cea de-a doua etapă, din weekend, de la numai 950 în asistență la partida de la Innsbruck, până la circa 3.000, pe trei dintre cele 6 arene ale meciurilor rundei secunde.

Ciochircă, născut la București la data de 20 iunie 1989, cu doar câteva luni înaintea evenimentelor din decembrie ’89, lua drumul Germaniei alături de părinții săi, ca alte multe familii din România. Între timp, Ciochirca nu numai că a devenit arbitru, dar este considerat și unul cu reale calități, căruia i se prevede nu peste mult timp intrarea pe lista FIFA. O dovadă a faptului că românul este apreciat pentru activitatea sa stă mărturie faptul că în octombrie 2017 a devenit cel mai tânăr arbitru din Bundesliga.

Cu Christian-Petru Ciochircă la centru, gazda SV Ried a răsturnat scorul după pauză, 3-2 de la 1-2, marcatori fiind pe rând Dedic, din lovitură de la 11 metri pentru Tirol în minutul 4, Grüll, care a egalat tot din penalty în minutul 20, Schnegg  care a preluat din nou conducerea în contul vizitatorilor în minutul 30, Wießmeier în minutul 82, 2-2 din 11 metri și Grubeck, 3-2 în minutul… 97.

Ried a evoluat în alcătuirea Sahin-Radlinger – Kerhe, Reiner (minutul 69, Lackner), Reifeltshammer (81, Wießmeier), Meisl, Lercher – S. Nutz (57, Paintsil), Ziegl (81, Grubeck), Offenbacher – Grüll, Gschweidl (69, Satin). Așadar, la gruparea din Ried a fost integralist și Daniel Offenbacher, legitimat din data de 17 august, după ce se despărțea de AFC Hermannstadt pe 25 febuarie 2020.

Tirol a fost depășită în minutele adiționale în componența Oswald – Rogelj, Behounek, D. Gugganig, Schnegg (90, Gölles) – Baden Frederiksen (59, Rieder), Petsos (90, Hager), Celic, Pranter (76, Buchacher) – Dedic (76, Naschberger), Yeboah.

În etapa a II-a, câte două victorii acasă, în deplasare respectiv remize: Austria Viena – Ried 2-1, Salzburg – Altach 4-1, Admira – St. Polten 0-5, Hartberg – Wolfsberger AC 0-2, Sturm – Rapid 1-1 și Tirol – LASK Linz 1-1. Salzburg este unica echipă cu punctaj maxim, golaveraj 7-2, neînvinse după două runde fiind și St. Polten, Rapid, LASK și Sturm Graz. Doar Admira n-are nici un punct.

 

 

 

 

 

The post Christian-Petru Ciochircă, arbitru originar din București, 3 penaltiuri acordate în etapa I din ediția 2020/1 în Tipico Bundesliga austriacă appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*