Cine a infectat-o cu Covid-19 pe Cristina Neagu?

Vestea că cea mai bună handbalistă din lume, Cristina Neagu, este și ea infectată cu Covid-19 a căzut ca un trăznet! Cel puțin pentru mine, pentru că, personal, mi-am format o părere nu tocmai bună despre sportivii care s-au îmbolnăvit cu acest virus. Consider că responsabilitatea de a rămâne sănătos îi revine celui în cauză – nu poți să te bucuri când îți intră pe card 15.000 sau 17.000 de euro, nu știu exact, cum este cazul Cristinei, și să nu ai grijă pe unde umbli, cu cine dai mâna, lângă cine îți petreci timpul liber. La banii ăștia n-ai voie nici la aprozar să mergi, faci totul online, poate seara târziu să scoți capul pe fereastră și să iei o gură, două, de aer.

Și nu glumesc, pentru că aproape nimeni din sportul românesc nu câștigă atâția bani (ești al doilea cel mai bine plătit sportiv din România!), prin urmare și responsabilitatea trebuie să fie pe măsură. Să nu te superi, Cristina, dar eu chiar am crezut că inteligența ta în joc nu este artificială, că cele patru stele primite pentru cea mai bună jucătoare a lumii, în 2010, 2015, 2016 și 2018, se datorează și înțelepciunii cu care ai fost înzestrată, nu numai brațului tău puternic. Prin urmare, pentru mine, ești surpriza neplăcută a sezonului, poate chiar a acestui an. Citesc în presă că ai avut liber și de la club, și de la echipa națională, iar tu nu știi exact de unde ai contractat acest virus – asta înseamnă că ai umblat prin mai multe locuri și te-ai întâlnit cu mai multe persoane, fără să te protejezi. Și te-ntreb, cum îți ajuți tu echipa în meciul derby din Liga Campionilor, împotriva handbalistelor de la Vipers Cristiansand, Norvegia?

Cazuri la fel de neînțeles se petrec și în campionatul intern masculin, în care două echipe, Magnum Botoșani și CSM Bacău, nu s-au prezentat la al doilea turneu de la Sf Gheorghe, pentru că aproape toți jucătorii s-au infectat cu COVID-19. Conducerile celor două grupări au arătat cu degetul spre Federație, acuzând-o că n-a organizat bine primul turneu, desfășurat tot la Sf Gheorghe, cu două săptămâni în urmă, și de-acolo au luat ei virusul. Total neadevărat, acolo au fost toate formațiile din Liga Zimbrilor, iar acestea nu au dat semne că s-ar fi îmbolnăvit. Jucătorii ar fi trebuit să înțeleagă de la început că acesta este un job, că trebuie să aibă grijă de sănătatea lor, că este o perioadă în care trebuie evitate discotecile și întâlnirile cu prietenii. Da, nu-i obligă nimeni să aibă această viața spartană, dar atunci să renunțe și la salariile de mii de euro! Cele două grupări vor pierde câte șase meciuri la masa verde, asta însemnând de șase ori 0-10 și-și vor lua adio de la cele 18 puncte pe care ar fi putut să le câștige. Cum răspund jucătorii pentru toate acestea?

P.S. Sunt mulți români care nu cred că acest virus există, sunt mulți profani care îi hulesc pe cei care poartă masca de protecție și, ostentativ, se afișează în public fără a avea acea bucată de material protectoare. Ba mai mult, se fac mitinguri unde se strigă că virusul nu există, că guvernul ne păcălește, iar românii mor pe bandă rulantă și numărul infectaților a trecut, deja, de 2000 pe zi! Pot să spun că sunt mulți ignoranți printre noi, dar nu mă așteptam ca și sportivii să fie așa de iresponsabili!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*