Cinematograful Bela Lugosi se redeschide după șapte luni de pauză

Administrația lugojeană pregătește, pe fondul scăderii incidenței de infectare cu noul virus în rândul populației, redeschiderea Cine­ma­to­grafului municipal Bela Lugosi, după șapte luni de când a fost închis a doua oară, din cauza problemelor sanitare.
Primul film este programat să ruleze începând cu ziua de joi, 3 iunie.

“Cinematograful este pregătit să-și reia activitatea de la începutul sezonului de vară, calendaristic. În sălile de vizionare vor trebui respec­tate normele obligatorii de prevenție, respectiv purtarea măștii, păstrarea unui loc liber între spec­ta­tori și dezinfectarea incintelor după vizionare. Accesul în săli va fi permis în funcție de nivelul ratei de răspândire a îmbolnăvirilor. Dacă procentul îmbolnăvirilor este între 1,5 și 3/mia de locuitori sălile se pot ocupa până la cel mult 30% din capacitate, dacă îmbolnăvirile se situează între 1 și 1,5/mia de lo­cuitori va permisă folosirea sălilor până la 50% din capacitate, iar dacă indicatorul de alertă scade sub 1/mia de locuitori sălile vor putea fi folosite fără restricție de limitare”, a comunicat Primăria Lugoj.

Au fost refăcute contractele cu firmele de furnizare a materialelor dezin­fec­tante și cu distribuitorii de filme.

Ci­nematograful lugojean a fost inaugurat în aprilie 2015, după un proces complet de modernizare și a funcționat până în martie 2020, când activitatea a fost suspendată pentru prima dată. Reluarea vi­zio­nă­rilor de filme s-a permis în sep­tembrie, dar cinematograful a fost închis, încă o dată, la sfârșitul lunii octombrie 2020.

Articolul Cinematograful Bela Lugosi se redeschide după șapte luni de pauză apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*