Ciobotariu crede că UTA se va bate la play-off în acest sezon: „Vor fi împinși de la spate de un public fantastic, trebuie să fim la fel de motivați și pregătiți mental”

FC Voluntari vine la Arad fără punct scos din meciurile de afară în acest debut de sezon, dar și după un succes prețios, 1-0, cu Academica Clinceni. Trupa ilfoveană a strâns în total 6 puncte,  U Craiova 1948  fiind cealaltă echipă ce a părăsit cu mâna goală arena „Anghel Iordănescu”.

Afară, defensiva condusă de experimentatul Gabi Tamaș a încasat nu mai puțin de 6 goluri în două meciuri, iar UTA a încasat unul singur în trei partide disputate în fața stadioanelor pline avute cu Farul, FCSB și CS U Craiova. Înainte de plecarea spre Arad, Liviu Ciobotariu, a vorbit despre adversarul de duminică al echipei sale, pe care-l consideră îndreptățit să se bată pentru un loc de play-off. „Întâlnim o echipă care joacă un fotbal foarte bun, o echipă care, din punctul meu de vedere, în acest sezon se va bate la primele 6 locuri. I-am urmărit în acest început de campionat și am văzut o echipă foarte bine organizată, cu mult entuziasm, care joacă la limita agresivității. În plus, UTA e împinsă de la spate de un public fantastic, așa că va trebui să fim la fel de motivați ca adversarul nostru de duminică. Trebuie să fim și noi bine prganizați în defensivă, să nu le dăm spații și să fim atenți la pressingul lor avansat pe care îl fac destul de bine. Dar, pentru a pleca cu un rezultat pozitiv de la Arad trebuie să punem probleme și în atac”, spune tehnicianul celor de la Voluntari.

Ciobotariu mai consideră că aspectul mental va fi foarte important la jocul de pe „Francisc Neuman”. „Diferența ar putea fi la atitudine, trebuie să fim foarte bine pregătiți mental, psihic. Vom juca pe un stadion pe care suporterii lor vin de obicei în număr mare și își împing de la spate echipa, așa că trebuie să fim pregătiți mental și să rezolvăm problemele noastre tehnico-tactice. Dacă reușim asta, sperăm să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv de acolo. Ne-am pregătit bine în această săptămână, am lucrat bine și faza defensivă. Mă nemulțumește că am primit 8 goluri, doar la ultimul meci, cu Clincenil, nu am scos mingea din plasă. Sper să avem aceeași organizare defensivă, să evităm greșelile individuale și colective. UTA pune o presiune fantastică și aici trebuie să fim atenți. Am discutat cu jucătorii de la începutul săptămânii, le-am spus că trebuie să fim atenți, am văzut că au fost agresivi și vor fi la fel și cu noi, așa că trebuie să avem atitudine. Acolo se va face diferența, cel puțin la începutul jocului”, mai susține fostul fundaș al naționalei „tricolore”.

De la Voluntari ar trebui să absenteze cu certitudine portarul titular, Victor Rîmniceanu, dar: „Avem și doi-trei jucători pe care îi vom recupera și sper să nu mai apară altele, au avut probleme medicale ușoare, nu grave. Ca și transferuri și lot, deocamdată sunt mulțumit de ceea ce am realizat. Dacă apare un jucător bun poate îl vom lua, dar avem o limită de buget, vom vedea”, a încheiat antrenorul ilfovenilor.

Ambele dueluri Balint – Ciobotariu de sezonul trecut s-au încheiat nedecis. La Arad, Hermannstadtul pregătit de fostul fundaș al României a impus remiza în retur (1-1), iar la Voluntari, în ultima partidă a play-outului, UTA a ratat un penalty și meciul s-a terminat 0-0.

0
0

Articolul Ciobotariu crede că UTA se va bate la play-off în acest sezon: „Vor fi împinși de la spate de un public fantastic, trebuie să fim la fel de motivați și pregătiți mental” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*