Ciobotariu: „S-a dărâmat totul în  minutul 70, luăm prea multe goluri! UTA se va bate pentru primele 6 locuri, are un public fantastic”

FC Voluntari se întoarce fără niciun punct de la Arad după o partidă în care nu a arătat mare lucru din punct de vedere ofensiv. Deși a reușit să reziste atacurilor UTA-ei timp de peste 70 de minute, formația antrenată de Liviu Ciobotariu a avut, practic, doar două ocazii importante, dintre care una în minutul 90+2, când meciul era deja jucat.

„Greseală colectivă la primul gol”

Fostul fundaș al echipei naționale susține că echipa sa a plătit din nou tribut erorilor, de această dată mai degrabă colective, decât personale. „A fost un joc echilibrat până în minutul 70. Am făcut o primă repriză bună, am fost bine organizați în defensivă, nu am dat spații adversarilor decât o singură dată când au avut o situație de a marca. Am început bine repriza a doua, am avut în cinci minute două șuturi la poartă. Păcat că în minutul 70 am făcut o greșeală colectivă, pe o minge lungă, o lovitură liberă, lipsă de marcaj și s-a dărâmat tot. Am încercat să marcăm repede, să revenim, însă am luat prea ușor golul 2. A fost o minge în lateral, trebuia să scoatem mingea afară, nu am fost atenți, nu am fost organizați, am pierdut echilibrul. Încă o dată spun, este foarte dificil să primești gol în minutul 70 și să duci jocul la 1-0 până spre final, poate reușești să egalezi. Suntem dezamăgiți, ridicăm capul, vineri avem meci greu acasă cu Chindia. Trebuie să ne recuperăm mental și fizic, nu avem timp mult la dispoziție, sperăm să ne revenim din acest eșec”, a punctat Liviu Ciobotariu.

„Nu e normal să primim 10 goluri î n 6 etape”

Voluntariul are a doua cea mai slabă defensivă din Liga 1, cu 10 goluri primite în șase etape, fiind „depășită” doar de „lanterna roșie” Academica Clinceni, care a primit 12. „E o problemă pentru noi golul din fază fixă. În plus, sunt supărat că avem deja 10 goluri luate, e foarte mult. Eu țin mult la organizare defensivă și nu este normal ca să primim în șase etape 10 goluri, mai ales că am în apărare doi jucători cu mare experiență. Nu mă refer doar la fundași, ci la toată echipa. Toți trebuie să ne apărăm bine, să fim agresivi, să recuperăm repede baloane, să fim atenți la greșelile personale, acestea sunt lucruri pe care trebuie să le reglăm repede.

Îl susține pe Tamaș: „E un caracter bun”

După golul de 1-0, Gabi Tamaș a fost destul de recalcitrant, culegând și destule fluierături din tribune. Mai mult, căpitanul de aproape 38 de ani al Voluntariului și-a pierdut și luciditatea în joc, fiind unul dintre jucătorii care se fac vinovați pentru reușita de 2-0 a lui Roger. „ Tamaș nu obosește, are o problemă medicală de la meciul cu Craiova. Nu s-a antrenat două-trei zile, are o vârstă, e pe final de carieră, Dar, e caracter bun, duce jocul fără probleme până la final”, a spus „Ciobi” despre experimentatul fundaș al său.

„Suporterii arădeni, al 12-lea jucător”

Publicul arădean a contribuit din nou la succesul obținut de „roș-albi”, prin încurajările ce nu au contenit niciun moment. „UTA e o echipă care se bate pentru primele 6 locuri. O felicit, au un public fantastic, mi-a făcut plăcere să vin la Arad, aici sunt foarte mulți cunoscători și iubitori de fotbal, civilizați. Au încurajat echipa, îi felicit și pe ei, sunt al 12-lea jucător, împing echipa de la spate. A contat mult și publicul, contează când ai o astfel de susținere în spate”, a mai afirmat Ciobotariu.

Nu o consideră pe UTA o echipă agresivă

Utiștii au fost acuzați vehement în presă de mai mulți reprezentanți ai Universității Craiova pentru așa-zisa violență arătată în meciul cu echipa olteană, însă Ciobotariu e de altă părere după ce a văzut în această seară: „Noi am venit motivați, a fost joc echilibrat, deschis, bărbătesc. Vreau să felicit arbitrajul, ambele echipe au jucat, au încercat să câștige, a fost un joc frumos. Eu am vorbit înainte de meci cu Balint și i-am spus că fotbalul e joc de bărbați în primul rând, în care fiecare trebuie să își pună în valoare calitățile. La un joc trebuie să ai agresivitate pozitivă, nu să dai cu cotul, să înjuri adversarul, trebuie să joci la minge. Și noi azi am avut agresivitate, am jucat tare, la minge, nu ne-am dus intenționat să lovim pe cineva. Nu comentez ce spun unii, eu spun ce a fost azi, ce s-a jucat azi, bărbătește. Ambele au jucat dur, la limită, fiecare vrea să câștige”.

Eșecul din această seară este primul suferit de Liviu Ciobotariu împotriva UTA-ei, după cele două egaluri din sezonul precedent, 1-1 când fostul fundaș se afla pe banca lui Hermannstadt și 0-0 la ultimul meci direct dintre arădeni și ilfoveni, în ultima etapă a play-out-ului.

0
0

Articolul Ciobotariu: „S-a dărâmat totul în  minutul 70, luăm prea multe goluri! UTA se va bate pentru primele 6 locuri, are un public fantastic” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*