CIORBĂ DE MIEL pentru masa de Paşte. Secretul pe care ar trebui să-l ştie orice gospodină

Ciorba de miel nu trebuie să lipsească de pe nicio masă de Paşte, aşa că îţi prezentăm o reţetă delicioasă.

Borşul de cap de miel este un preparat delicios pentru perioada Paştelui, când, după atâtea mâncăruri grele, este important să mai înghiţim şi ceva zeamă. Secretul gustului la ciorba de miel este leuşteanul, care îi dă o aromă deosebită, aşa că nu te zgârci cu el.

Ingrediente

1 cap de miel
2-3 bucăţi de costiţă de miel şi coada
1 ceapă
1 morcov
1 ceaşcă orez
1 litru borş
leuştean tocat
1 pahar smântână
1 lingură bulion
sare

Cum se prepară borş de cap de miel

Cureţi capul de miel de resturile de păr, înlături ochii, separi limba şi îl speli în mai multe ape reci. Îl pui într-o oală cu bucăţile de costiţă de miel, limba şi coada tăiate bucăţi mici şi torni apă rece cât să le acopere, apoi le fierbi.

Laşi să dea în clocot, speli apoi carnea şi vasul în care ai fiert, schimbi apa şi fierbi totul 1 oră, la foc mic, apoi adaugi zarzavatul tăiat şi sare, după gust. Fierbi încă 30 de minute la foc mic.

Adaugi bulionul, orezul fiert în prealabil şi borşul fiert şi spumuit. Condimentezi cu leuştean tocat, după gust. Dregi cu smântână bătută cu borş fierbinte şi îl serveşti foarte cald, cu pâine proaspătă.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/ciorba-de-miel-pentru-masa-de-paste-secretul-pe-care-ar-trebui-sa-l-stie-orice-gospodina_350653.html#ixzz4eISo23k8

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*