Cipriota Akathiotou e noul conducător de joc al FCC Baschet Arad

Clubul FCC Baschet Arad a oficializat primul transfer al verii în vederea sezonului 2019-2020. Veatriki Akathiotou a devenit noul conducător de joc al formației „galben-albastre”.

Akathiotou este componentă de bază a naţionalei de baschet feminin din Cipru, dar are și cetăţenie română. Sportiva în vârstă de 23 de ani măsoară 1.66 metri și vine de la semifinalista Apoel Nicosia după un sezon cu prestaţii excelente în campionatul cipriot.

Akathiotou a fost a doua cea mai bună marcatoare a campionatului cu o medie de 21.9 puncte per meci şi cea mai bună pasatoare a sezonului (medie de 4.8 assisturi per meci). Ba mai mult, a fost desemnată jucătoarea cu cea mai spectaculoasă ascensiune a campionatului din Cipru.

„Voi dobândi multe lucruri pozitive de la această echipă. Este unul dintre cele mai de succes cluburi de baschet din România cu 9 ligi naționale și 2 cupe. În România vreau să concurez cu cele mai bune și sunt convinsă că îmi voi imbunătăţi jocul. Îmi doresc să progresez la toate capitolele, inclusiv ca persoană. Am așteptări mari față de mine. Un nivel diferit, loc diferit, intensitate diferită pentru mine odată cu venirea la Arad. Trebuie să mă adaptez rapid, să muncesc și să rămân focalizată în orice moment. Știu câteva lucruri despre campionaţul românesc de când eram în echipa națională U20,” au fost primele cuvinte ale lui Veatriki Akathiotou din postura de jucătoare a FCC Baschet Arad, pentru baschetarad.ro.

În 2014 , Veatriki Akathiotou a fost nominalizatată ca cea mai bună jucătoare sub 18 ani din Cipru. În sezonul trecut, aceasta a avut un procentaj de 46.2%la aruncările de două puncte,36.9% la cele de trei puncte şi nu mai puţin de 77.0% la libere. În fine, a terminat pe locul doi competiţia de 3 puncte al All Star Game-ului cipriot.

0
0

Articolul Cipriota Akathiotou e noul conducător de joc al FCC Baschet Arad apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*