Citește-mi 100 de povești! Biblioteca Municipală Lugoj, parte a unui proiect ministerial pentru stimularea lecturii

Biblioteca Municipală Lugoj se alătură Ministerului Cul­turii în dezvoltarea și implementarea Proiectului ”Ci­tește-mi 100 de povești”.

În data de 19 ianuarie 2021, la se­diul Ministerului Educației și Cer­cetării, a fost semnat protocolul de colaborare, în vederea stimulării lecturii în grădinițe și familie, între Ministerul Educației și Cercetării, Asociația OvidiuRo și Ministerul Culturii.
Programul este înscris sub egida Proiectului ”România Educată”, derulat de Administrația Prezidențială.

”Vom citi copiilor din grădinițe po­vești, care vor deveni și mai a­tractive, aducând cu noi marionete, achiziționate cu sprijinul Primăriei Lugoj, reprezentând diverse perso­naje, ce vor face aceste întâlniri in­teractive. Vom dezvolta partene­ria­tele deja încheiate între Biblio­teca Municipală Lugoj și grădinițele din oraș și vom încheia altele noi. Proiectul a fost demarat prin colaborarea dintre Ministerul Culturii, Ministerul Educației și Cer­ce­tării și Asociația Ovidiu Ro”, spune Henrieta Szabo, directoarea Bibliotecii Municipale Lugoj.

Pro­gra­mul va începe din data de 8 fe­bruarie, la reluarea cursurilor în format clasic, din școli și grădinițe.

În urma semnării, a avut loc lan­sarea online a programului național ”Citește-mi 100 de povești!”.

Programul își propune să stimu­leze lectura în rândul copiilor, atât în grădinițe, cât și în familie. Copiii vor avea oportunitatea de a participa la ateliere de lectură și de a-și dezvolta atenția, vocabularul, ima­ginația și mai ales motivația pentru învățare.

”Suntem încântați că facem parte din astfel de proiecte care se adresează viitorului Româ­niei. Educația timpurie este cheia unei societăți educate, care își va­lo­rifică în mod corespunzător re­sursele. Fără cultură ne pierdem identitatea, valorile și nu evoluăm cu adevărat vreodată. Viitorul se construiește astăzi, plecând de la cea mai importantă resursă: copiii. Mulțu­mim OvidiuRo că valorifică po­tențialul preșcolarilor și că rămâne pe acest drum al implicării”, a declarat Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii.

Programul contribuie, în mod direct, la dezvoltarea unor obiceiuri de lectură, care favorizează procesul de învățare și de alfabetizare funcțională, în special pentru copiii din familiile defavorizate și izolate cultural.

Articolul Citește-mi 100 de povești! Biblioteca Municipală Lugoj, parte a unui proiect ministerial pentru stimularea lecturii apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*