Ciucur, alt jolly-joker: ”Dacă am învins-o pe CFR Cluj, nu văd de ce n-am bate și Craiova!”

ACS Poli va găzdui vineri seară ultima apariție din turul sezonului regular în Liga 1, bilanțul pe teren propriu înaintea sosirii craiovenilor fiind 5 2 2 1 6-5 8 puncte din 15 posibile. Despre partida din etapa a XIII-a a vorbit și Alexandru Teofil Ciucur, reprofilat de nevoie în ultimele două runde ca fundaș dreapta, după ce debuta la pauza de 0-0 a primei întâlniri acasă, cu FCSB, și era titularizat în ieșirile la Giurgiu și Mediaș, apărând și în alte 5 confruntări din calitate de rezervă…

Ciucur a prefigurat întâlnirea din 29 septembrie de la ora 20,30 prin a estima că ”va fi un joc dificil, cu o formație foarte bună, foarte bine organizată, cu jucători care pleacă foarte bine pe contratac, cu un antrenor bun. Dar și noi vom aborda partida la victorie, ca pe toate celelalte de până acum, și sunt sigur că vom face un meci bun aici pe Dan Păltinișanu. Suntem motivați, ne-am pregătit foarte bine săptămâna aceasta, venim după un rezultat pozitiv la Iași, suntem încrezători că vom obține cel puțin un punct, cu toate că va fi dificil, dat fiind că întâlnim o foarte bună echipă a campionatului, care nu degeaba e pe locul 3”.

CS U Craiova n-a pierdut în ultimele 3 apariții, în care pe de altă parte a risipit 4 puncte acasă, unde nu s-a mai impus, bilanțul în deplasare fiind pozitiv, 5 3 1 1 8-5 10 puncte din 15 posibile, grație rezultatelor de 1-1 la FCSB, 1-0 la Juventus, 2-0 la FC Viitorul, 2-1 pentru liderul CFR Cluj și 3-2 la Brașov cu Sepsi.

Între craiovenii de pe podium și ACS Poli sunt 5 puncte diferență și o victorie, respectiv 3 locuri și 6 goluri, marcate în plus de olteni. ”Domnul profesor așa e la fiecare meci, dar măcar noi, jucătorii, să fim optimiști. E pesimist ca să ne dea nouă un imbold, să jucăm mai cu ambiție, însă suntem conștienți, avem atâția ani jucați în Liga 1, și știm ce înseamnă un meci cu Craiova, cu o echipă care e pe locul trei”, a mai zis Ciucur.

”Noi mergem să câștigăm, iar dacă se va termina la egalitate, este bine, însă jucăm acasă și în primul rând trebuie să câștigăm toate partidele de pe teren propriu. Dacă era în deplasare, probabil am fi fost mulțumiți și cu un egal”.

”Ținând cont că am mai jucat recent bine acasă și am bătut CFR, o foarte bună echipă a campionatului, nu văd de ce n-am putea bate și pe CS U Craiova”.

”Contează foarte mult golul marcat, ne dă un imbold. Am ratat foarte mult și cu Voluntari, și cu Iași, deplasări în care am avut câteva ocazii din care puteam să înscriem, însă sunt meciuri și meciuri, unele în care nu marchezi. Ne-am descătușat cred cu acest gol, și sigur că vor mai veni și altele, deoarece suntem o formație destul de ofensivă, care are ocazii. Important e să ai ocazii, să ajungi în fața porții, și vor veni și golurile…”, a mai spus Ciucur.

Cât despre accidentarea căpitanului Ciucur la mijlocul reprizei I a deplasării la Iași, ”eu zic că nu sunt jucători de neînlocuit la echipă, și ați văzut, tocmai au lipsit 2-3, dar a făcut domnul profesor niște improvizații, Șeroni vârf, eu fundaș dreapta, și nu s-a simțit mare diferență. Cel care îl va înlocui pe Cânu probabil va juca foarte bine, și de asta suntem în lot 23-24 de jucători, fiecare să joace și când le vine ocazia să demonstreze că merită să apară ca titular. Cânu e căpitanul nostru, un jucător foarte important din echipă, dar sunt sigur că și înlocuitorul său va juca la fel de bine ca el și nu vor fi probleme în apărare!”

”Orice este posibil, iar dacă crede domnul antrenor că am și aptitudini de atacant, și de fundaș… Eu joc și ca atacant, îmi dau acordul. Mă întreabă întotdeauna, poți să joci fundaș dreapta? Dacă cred că pot să joc, îmi dau acordul, însă dacă mă va întreba de pot să joc fundaș central, probabil că voi refuza, nu am calități de fundaș central. Nu, eu m-am simțit bine ca fundaș dreapta, dar acum nu știu pe ce post voi evolua următoarele meciuri…”

”Important este însă să scoatem noi puncte ca și echipă și să fie o atmosferă bună la echipă”, a mai spus Ciucur, continuând: ”N-am luat nici un ban de când am plecat de la Iași, pe niște bonusuri și două luni de salar, însă așa e în România, unde, în loc să ne luăm după alte cluburi, cu salariile la zi, când e ceva, spunem că păi și ăia au probleme. Asta e… De ce să nu facem ca ceilalți, care nu au probleme!?! Am câștigat litigiul, aștept să treacă timpul, să-mi vireze banii”.

Va ajunge ACS Poli să-și găzduiască prima partidă din retur la Cluj sau chiar Iași!? ”Nu am vorbit despre acest lucru dar sunt sigur că nu sunt probleme și se va juca la Timișoara. Nu cred… De 15 ani se tot joacă pe Dan Păltinișanu și ar fi incredibil, adică dar nu cred… Orice e însă posibil în fotbal. E și aproape, Iașiul e și aproape, să mergem și cu autocarul dacă se poate. Nu, nu cred că vor fi probleme, am citit doar în presă dar n-am vorbit deloc cu antrenorul sau conducerea despre acest meci.”

The post Ciucur, alt jolly-joker: ”Dacă am învins-o pe CFR Cluj, nu văd de ce n-am bate și Craiova!” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*