Clătite a la Ana Lugojana

Timpi de preparare Timp de preparare: 20 min Timp de gătire: 20 min Gata în: 40 min Ingrediente 8 foi de clătite 50 g unt pentru uns Pentru umplutură 1 ou 250 g brânză de vaci 2 fiole esență de vanilie 1 plic zahăr vanilat 50 g zahăr 50 g stafide Pentru sos 4 gălbenușuri 200 g smântână dulce de gătit 50 g zahăr tos 1 plic zahăr vanilat Pentru bezea 4 albușuri 125 g zahăr 1 vârf linguriță sare Preparare Toată lumea mănâncă în ultima vreme rețete care mai de care mai importate și sofisticate de clătite. Noi vă propunem astăzi o rețetă absolut delicioasă de clătite, care nu e atât de mediatizată pe cât ar merita: clătitele bănățene. Dacă v-au mai rămas ceva foi de clătite în plus pe a doua zi și nu știți ce să faceți cu ele… vă spunem noi: le faceți bănățene! Ungeți o tavă cu unt. Preîncălziți cuptorul. Într-un bol mediu, omogenizați umplutura pentru clătite – brânza de vaci cu oul, zahărul, stafidele și esențele. Separați celelalte 4 ouă necesare – deoarece pentru sosul de vanilie veți folosi gălbenușurile, iar pentru bezea albușurile. Amestecați cu mixerul gălbenușurile cu smântâna, zahărul tos și cel  vanilat. Bateți albușurile  – tot cu [...]
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*