Clivaj

Au mai rămas trei săptămâni până la întâlnirea cu Spania din preliminariile Campionatului European. Situația actuală nu este una încurajatoare, deoarece nivelul partidelor din liga întâi este unul scăzut, cu una-două excepții. Nici gazonul de pe Arena Națională nu se prezintă mai bine. Antrenorul Cosmin Contra va avea mult de lucru pentru a stabili lotul cu care România va intra în luptă.

Echipele românești angrenate în jocurile preliminare din cupele europene se zbat în mediocritate și au șanse minime de calificare. Este greu de crezut că Universitatea Craiova va întoarce în favoarea ei disputa cu AEK Atena, chiar dacă ultimul meci se va disputa cu porțile închise. CFR Cluj va avea de înfruntat atât echipa Celtic, cât și tumultosul public din Glasgow. Se pare că antrenorul Dan Petrescu are două echipe: una care joacă în Europa și una în campionat. În cazul unui eșec nedorit la Glasgow, mă întreb ce echipă va alinia în continuare în campionat.

La FCSB situația este una aparte, deoarece acolo un semidoct jignește pe toată lumea, chiar dacă el este vinovat de tot ce se întâmplă la echipă. După rezultatul de egalitate de la București cu Mlada Boleslav, va trebui neapărat să marcheze în partida retur pentru a mai putea spera ceva. Înaintea partidei de București, în vestiarul echipei, a intrat Mircea Lucescu (în ce calitate?). Oricum, prezența sa nu a constituit o stare de emulație prea mare.

În liga întâi, Poli Iași a învins-o pe Dinamo, demonstrând astfel că victoria bucureștenilor cu Clinceni a fost un foc de paie. Între timp antrenorul Eugen Neagoe și-a reziliat contractul cu Dinamo, invocând motive de sănătate, lăsând astfel cale liberă viitorului antrenor care întârzie să apară.

O echipă cu o evoluție constantă, Gaz Metan Mediaș, a învins Astra, chiar dacă antrenorul Eduard Iordănescu continuă să lipsească de pe bancă. În schimb, echipa FC Hermannstadt este mereu nedreptățită, în partida cu CFR refuzându-i-se un penalty clar. Se pare că i se plătesc polițe lui Iuliu Mureșan de pe vremea când era mare și tare la CFR Cluj. Totuși, mă surprinde pasivitatea consiliului de administrație a clubului sibian.

Sepsi Sfântu Gheorghe a învins la Craiova, scoțând în evidență vulnerabilitatea oltenilor. Principalii vinovați de la Craiova sunt Marcel Popescu și Sorin Cîrțu, chiar dacă i se cere demisia antrenorului Papură. Principala preocupare a lui Cîrțu a fost să-l compromită pe fostul antrenor Denis Mangia, în loc să fie preocupat cel puțin de starea terenului.

FC Voluntari a câștigat neașteptat cu FCSB, adâncind și mai mult criza prin care trece echipa bucureșteană. În derby-ul nou promovatelor, Clinceni a învins o Chindie dezorientată, care își permite să-l țină pe bancă pe Liviu Mihaiu, cel mai bun jucător al echipei.

Chiar dacă nu a promovat licența Pro, Ilie Poenaru a avut tăria să găsească soluția câștigătoare. O partidă Viitorul – Botoșani s-a detașat de toate celelalte meciuri, nu atât prin virtuți tehnice, cât prin dinamismul jocului.

The post Clivaj appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*