Clubul de înot Masters Timișoara, 11 medalii la Naționalele de înot masters din Ungaria

O echipă a Clubului de Înot Masters Timișoara a obținut 11 locuri pe podium la campionatul național de vară în bazin descoperit desfășurat în Gyula, Ungaria. La competiție, desfășurată în perioada 3-55 august, în bazin olimpic (50 m), au participat 407 înotători reprezentând 52 cluburi din 5 țări: Austria, România, Serbia, Slovacia și Ungaria, cel mai vârstnic dintre participanți având 91 de ani.

Mișcarea de înot masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, unii doar pentru recreere, alții și pentru competiție, participarea, în sine, fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă: 18-24, 25-29, 30-34, 35-39, șamd, ultima categorie incluzînd orice vârsta peste 100 de ani.  

Clubul de Înot Masters Timișoara a fost reprezentat de șase sportivi: Alexandra Buzic (grupa de vârstă 18-24 ani), Marc Eichert (30-34 ani), Mihai Lisețchi (55-59 ani, Adina Rădulescu (30-35 ani), Daniel Suciu (25-29 ani) și Eleonora Tarța (55-59 ani).

Echipa clubului MASTERS Timișoara a obținut în total 11 medalii la probe individuale, după cum urmează:

–       5 locuri 1: Marc Eichert – 1, Mihai Lisețchi – 4,

–       1 loc 2: Eleonora Tarța.

–       5 locuri 3: Adina Rădulescu – 2, Mihai Lisețchi – 1, Eleonora Tarța –  3.

Cel mai activ sportiv ai clubului MASTERS Timișoara a fost Mihai Lisețchi  (6 probe individuale și cinci medalii).

Clubul de Înot MASTERS Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numarindu-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță.

Într-un clasament european privitor la practicarea de activități sportive de către adulți (Eurobarometru 2014), România ocupă unul dintre locurile codașe între cele 28 de țări ale UE, în condițiile în care 60 % dintre românii adulți nu fac niciodată sport sau activități fizice, situația fiind mai rea doar în Bulgaria (78 %), Malta (75 %) și Portugalia (64%). În acest context, clubul MASTERS Timișoara promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților.

Clubul de Înot MASTERS Timișoara funcționează în regim de auto-susținere financiară, toate costurile fiind suportate de către participanți.

Constituirea Clubului de Înot MASTERS Timișoara a reprezentat o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timișoara în anul 2007. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Câmpina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița.

Cei interesați, pot obține detalii pe Internet, la www.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail: inscrieri@timișoara.înot-masters.ro.

The post Clubul de înot Masters Timișoara, 11 medalii la Naționalele de înot masters din Ungaria appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*