Clubul de înot Masters Timișoara, 21 de clasări pe podium la Beograd prin cei 5 participanți la Campionatul Național de vară

O echipă a clubului de înot Masters Timișoara a obținut la sfârșitul săptămânii trecute 21 de locuri fruntașe în Serbia, la Campionatul Național de Vară la înot masters, găzduit la Beograd. Mișcarea de înot masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, unii doar pentru recreere, alții și pentru competiție, participarea în sine fiind mai importantă decât rezultatele, iar concursurile se desfășoară pe grupe de vârstă, de 18-24 de ani, 25-29, 30-34, 35-39 și așa mai departe, ultima incluzând orice vârstă peste 100 de ani.

Capitala Serbiei a găzduit în 16 iunie Campionatul Național de Vară la înot masters, eveniment la care au participat 65 de sportivi afiliați la 15 grupări din 4 țări, Clubul de Înot Masters Timișoara fiind reprezentat de 5 sportivi: Ana Dragodan, care a concurat în cadrul grupei de vârstă 45-49 de ani, Gabriela Gherman (45-49 ani), Eleonora Tarța (55-59 ani), Ildiko Tălângă (55-59 ani) și Daniel Suciu (25-29 ani).

Timișorenii au obținut în total 10 de medalii la probe individuale în întrecerea cu înotători amatori și din SUA, Ungaria respectiv din țara gazdă, totalul clasărilor pe podium fiind defalcat după cum urmează:

– 8 locuri I: Gabriela Gherman (1), Eleonora Tarța (2), Ildiko Tălângă (5);

– 10 locuri 2: Ana Dragodan (5), Eleonora Tarța (1), Ildiko Tălângă (1), Daniel Suciu (3);

– 3 locuri 3: Gabriela Gherman (1), Eleonora Tarța (2).

Cel mai activ sportiv al clubului în întrecerile din Serbia a fost Ildiko Tălângă, care a concurat în 6 probe individuale și a cucerit tot atâtea medalii.

Clubul de înot Masters Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numărându-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță.

Într-un clasament european privitor la practicarea de activități sportive de către adulți (Eurobarometru 2014), România ocupă unul dintre locurile codașe între cele 28 de țări ale UE, în condițiile în care 60 % dintre românii adulți nu fac niciodată sport sau activități fizice, situația fiind mai rea doar în Bulgaria (78 %), Malta (75 %) și Portugalia (64%). În acest context, clubul Masters Timișoara promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând în același timp atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților.

 

Clubul de Înot MASTERS Timișoara funcționează în regim de auto-susținere financiară, toate costurile fiind suportate de către participanți. Constituirea Clubului de Înot MASTERS Timișoara reprezenta la vremea respectivă o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către gruparea din Timișoara în anul 2007. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Câmpina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița.

Pentru alte detalii, www.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail: inscrieri@timișoara.înot-masters.ro. Despre inot masters: www.inot-masters.ro. Iar grupul „Inotatori masters” pe Facebook este la adresa https://www.facebook.com/groups/133949863314996/

 

The post Clubul de înot Masters Timișoara, 21 de clasări pe podium la Beograd prin cei 5 participanți la Campionatul Național de vară appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*