Clubul UTA își strigă oful și cu privire la stadion: „Căutăm să-l facem funcțional, dar cui cerem acordul pentru schimbările ce trebuie făcute?!” Abonamentele – în stand-by

Primăria  nu numai că întârzie să o finanțeze pe UTA conform promisiunilor, ci o lălăie – pe românește – și cu stadionul. Respectiv recepția acestuia ce se putea face de vreo trei săptămâni, dar procedura nici măcar nu a început. Constructorul, Drast Company, a trimis deja a doua adresă spre instituția de la kilometrul zero cu privire la terminarea lucrărilor și, implicit, solicitarea de recepție arenei de 11.318 de locuri a Aradului, dar lucrurile tergiversează, situație în care însuși principalul beneficiar, echipa UTA, are cel mai mult de suferit.

Chiar Alexandru Meszar, părintele proiectului ce s-a finalizat cu revenirea echipei fanion a orașului după 12 ani în Liga 1, a vorbit despre inconvenientele apărute. „Ne confruntăm zi de zi cu probleme la stadion, dar cea mai mare și actuală dintre ele este statutul acestui stadion. În momentul de față, arena este a constructorului, acesta urmează să o predea Primăriei la o dată necunoscută, Primăria îl va preda RECONS-ului tot la o dată necunoscută, dar, între timp, noi îl folosim parțial. RECONS-ul poate ni-l predă nouă tot la o dată necunoscută, dar până atunci noi trebuie să căutăm funcționalitate pentru acest stadion. Adică, identificăm spații, schimbăm destinația unora dintre ele, modificăm geamuri, uși, pereți, iar toate astea nu ai voie să le faci fără acordul unui proprietar de la care trebuie să ceri acordul. Noi pe cine întrebăm? Noi știm problemele cu care ne confruntăm zi de zi, nu avem un instructaj făcut. De exemplu, avem probleme de sonorizare. Căutăm și finanțare și chiar am identificat-o, numai că nu avem dreptul să o modificăm. Acum arena are parte de sonorizare de linie, doar pentru anunțuri, deci nu poți să pui muzică sau să redai un imn al echipei sau atmosfera. Am găsit soluții și pentru pereți și pentru geamuri, atât financiare cât și tehnice, dar pe care, de asemenea, deocamdată nu poți să le execuți. Și dacă dai o gaură, în mod normal îți trebuie o aprobare. Ca să nu mai spun că avem în plan să facem un bazin, o saună, spălătorie, magazie și multe altele, însă nu avem un proprietar al stadionului de care să obținem acordul pentru toate astea”, a punctat Meszar.

Singura veste bună vine de la Comisia de Omologare a LPF, care a dat undă verde pentru disputarea partidelor de Liga 1 până cel puțin la mijlocul lunii noiembrie. „Stadionul e omologat, deocamdată – într-adevăr – temporar, pe o perioadă de 60 de zile. A fost o informație nu tocmai clară în presă vizavi de acele cablaje pentru media. Acest criteriu nu face parte din omologare, adica stadioanele pot organiza mecuri de Liga 1 chiar și fără acele cabluri puse. Sigur, era normal și firesc ca stadionul să fie prevăzut cu aceste cabluri, din moment e o construcție nouă și cerințele erau clare, doar că nu s-a întâmplat asta. Așa că, partenerul media, Digi, va veni de fiecare dată cu multe ore înainte decât era normal și va sta după meciuri multe ore după să-și adune cablurile”, ne-a mărturisit Alexandru Meszar.

Și tot legat de stadion și mai precis de softul pentru turnicheți, clubul UTA are dificultăți să emită abonamentele pe bază de carduri cu cod de bară. „Cardurile sunt gata, dar nu le putem înmâna deoarece trebuie să le activăm și nu se pot face doar cu softul care există la stadion, dar care încă nu a fost predat nimănui. Am intrat din nou într-un cerc care se pare că nu se termină. Dacă se vor deschide porțile stadionului în perioada imediat următoare, am avea probleme foarte mari de organizare dacă acest soft, care este undeva, dar nu știm unde, nu va fi implementat. Atunci, spectatorii  vor intra doar pe baza acelor dovezi pe care le-am eliberat când și-au achiziționat abonamentul. Mai mult că sigur accesul va fi etapizat și va fi cu un procent mai mic de 100%”, a adăugat părintele UTA-ei, care a mai avut de făcut o informare cu privire la sora mai mică, din sportul cu mingea la coș: „Toți cei care au luat abonamente pentru acest sezon și le mulțumim că au făcut acest efort, știind că stadioanele sunt închise, vor avea acces pe baza cardurilor de la UTA și la meciurile de acasă ale echipei FCC Baschet Arad. Bineînțeles, atunci când și accesul suporterilor în Sala Sporturilor Victoria va fi permis”. 

În final, Alexandru Meszar ne-a mai dat un detaliu cu privire la platoul de la intrarea principală din stadion: „În urma ședinței cu reprezentanții Primăriei, s-a descis demontarea gardului din fața clădirii principale. A avut un feed-back negativ și într-adevăr nu are niciun rol. Se va face în curând, la propunerea noastră, o piațetă în fața stadionului, cu bănci, cu jardiniere de flori și așa mai departe”.

Vă reamintim că lucrările de construcție a arenei „Francisc Neuman” a durat 6 ani și două luni și a costat municipalitatea Aradului 14 milioane de euro.

0
0

Articolul Clubul UTA își strigă oful și cu privire la stadion: „Căutăm să-l facem funcțional, dar cui cerem acordul pentru schimbările ce trebuie făcute?!” Abonamentele – în stand-by apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*