Clubul UTA sare în ajutorul poloiștilor: „Ca punct de reper al sportului arădean, nu puteam fi indiferenți la dificultățile unei grupări de tradiția AMEFA-ei”

Ediția 2020-2021 a Superligii Naționale de Polo pe apă a debutat cu turneul de la Focșani (7-11 octombrie) fără AMEFA Arad. Antrenorul echipei de pe Mureș, Cristi Cosma, anunțase forfaitul încă de acum două săptămâni, motivele fiind ușor de ghicit, lipsa banilor.

Precum restul cluburilor arădene (exceptând UTA, care a primit 2,9 milioane de lei în prima sesiune de proiecte, de la CMCA), AMEFA a fost sărită de la finanțare de Primăria Arad în prima parte a acestui an pe motiv că nu are competiție, iar banii trebuie redirecționați spre „criza COVID”. Mai apoi, aceeași Primărie a făcut circul cu posibilitatea de acorda finanțare directp grupărilor sportive pe noua lege (115/2020), pentru ca de zece zile, după ce Consiuliul Concurenței i-a atras atenția că există un prag de finanțare de 200 de mii de euro de club (de parcă în afara UTA-ei restul cluburilor nu se încadrau fără probleme în acest prag), să anunțe revenirea la finanțarea pe baza legii 350/2005. Doar că aceasta își va produce efectul undeva între 15 noiembrie și 15 decembrie, drept pentru care, în tot acest timp, cluburile arădene sunt lăsate pe cont propriu.

Unele își trag sufletul de pe o zi pe alta, altele, precum AMEFA, aruncase deja prosopul. Cosma chiar declarase că nu se va mai pune problema ca elevii săi să mai reintre în această competiție în acest sezon, de altfel s-a și despărțit de doi dintre jucătorii de bază, Alex Băltean și Mihnea Chioveanu, care s-au transferat la Rapid București, însă lucrurile par să se schimbe pentru poloiști. „Am primit acceptul Federației Române de Polo pentru a reintra în campionat. Am fost ajutați financiar de câțiva oameni care din dragoste pentru sportul arădean au considerat că nu trebuie acest sport lăsat să dispară în Arad”, a declarat Cosma, care a mai menționat că va relua rapid antrenamentele la bazinul olimpic „Delfinul” doar cu o parte cu foștii componenți ai echipei, căci restul deja semnaseră cu alte formații.

În ajutorul AMEFA-ei a sărit inclusiv clubul UTA, care va achita toate costurile de competiție, deplasare, cazare și masă, dar și testări pentru COVID, de la turneul cu numărul trei al Superligii. „Ca punct de reper al sportului arădean, nu putem fi indiferenți la dificultățile unei grupări de tradiția AMEFA-ei, club înființat în anul 1911. Din puținul nostru, știindu-se faptul că și noi avem probleme cu finanțarea atâta timp cât nu am mai primit nicio tranșă de la Primărie din luna august încoace, îi vom ajuta și pe poloiștii lui Cristi Cosma. Respectăm munca sportivilor și antrenorilor care reprezintă Aradul, era păcat să găsim soluții pentru ei. Din câte am înțeles, pentru următorul turneu, AMEFA a primit sprijin de la altcineva, iar clubul UTA va acoperi cheltuielile celui de-al treilea turneu”, ne-a declarat Alexandru Meszar, părintele proiectului UTA.

Din informațiile nostre, costurile de participare la un turneu al Superligii de Polo se ridică undeva la 5 mii de euro. În rest, probabil, antrenorii și jucătorii vor activa benevol, fără indemnizații. Următorul turneu e programat între 28 octombrie – 1 noiembrie, primul, de șapte runde, fiind câștigat clar de Steaua, cu succese pe linie.

2
0

Articolul Clubul UTA sare în ajutorul poloiștilor: „Ca punct de reper al sportului arădean, nu puteam fi indiferenți la dificultățile unei grupări de tradiția AMEFA-ei” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*