Cluburile timișene din Seria a IV-a pierd vineri pe linie acasă în Liga 3

O zi neagră de vineri pentru grupările divizionare C din Timiș care au fost implicate în meciurile de la ora 15 ale rundei a noua, toate cele 3 pierzând în calitate de formații gazdă, două dintre ele la zero. Au mai fost etape în acest tur în care trei echipe din județul nostru să piardă, și anume în cea de-a doua, în runda a șasea, toate la zero dar și în deplasări, precum și săptămâna trecută, din nou numai pe alte terenuri, însă nu doar pe teren propriu și în aceeași zi.

Proaspăt penalizată cu 4 puncte, ”lanterna roșie” pe minus CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic a încasat a șasea înfrângere la zero din opt apariții, și cea mai drastică de până acum la Jimbolia, unde mai ceda 0-1 cu Centrul Național de Pregătire Timișoara și 1-4 cu CS Gloria Lunca Teuz Cermei, vineri pierzând cu 0-4 (0-1) în fața altei grupări arădene, CS Național Sebiș.

Nevoită să alinieze o garnitură cu schimbări de la etapă la etapă în unsprezecele de bază, CS Nuova Mama Mia a primit un gol din lovitură de la 11 metri spre finele primului sfert de oră și a cedat pasul în ultima pătrime a partidei, odată echilibrul rupt la 0-2 spre mijlocul reprizei a II-a.

Net mai experimentată, ocupanta locului șapte înaintea deplasării la Jimbolia căuta să-și îmbunătățească o zestre inferioară celor din acest moment al sezonului în ediții anterioare, CS Național abordând ieșirea în Timiș cu mai puțin de jumătate din meciuri câștigate și cu jumătate din punctajul liderului apărut din actuala campanie în C4.

Iar oaspeții din Sebiș și-au atins obiectivul, obținând al doilea succes în deplasare din campionatul în curs tot în județul Timiș, după secvența 4-4 în runda inaugurală la Deva, 2-0 la Giarmata, 4-1 pentru CS U Craiova SA 2 în Oltenia și, cel mai recent, 1-1 cu CSM Școlar la Reșița.

Tot în octombrie se întâlneau CS Nuova Mama Mia și CS Național și anul trecut, în ediția precedentă, timișenii câștigând atunci cu 2-1 pe 14 octombrie, în etapa a 7-a, triumf semnat pe CFR din Timișoara prin care arădenii erau detronați de la șefia clubului, însă ceea ce avea să urmeze puțin mai apoi este deja de notorietate iar bănățenii au ajuns în situația în care au ajuns.

Și cu alte modificări în primul 11 față de cea de-a treia deplasare pierdută cu un identic 3-0, CS Nuova Mama Mia a abordat jocul din etapa a noua cu tineri acoperind tot spectrul vârstelor fragede pentru sportul divizionar, 15, 16, 17, 18, 19 respectiv 20 de ani, unul dintre juniori fiind înlocuit încă din repriza I datorită unei accidentări cu un altul în vârstă de 15 ani.

Gheorghioiu și Chivăran au fost indisponibilii gazdelor datorită accidentărilor iar fundașul central Catrici s-a accidentat la rândul său în minutul 33, rămânând de văzut dacă se va reuși recuperarea sa în perspectiva deplasării la Bălești, după care timișenii vor primi vizita celor din Deva.

Până atunci, Catrici era cel care comitea un fault de lovitură de la 11 metri în minutul 12, într-un duel aerian, Dragoș Săulescu transformând penalty-ul, 0-1.

CS Național și-a dublat avantajul la mijlocul părții secunde, 0-2 în minutul 66, grație unui contraatac finalizat de Mădălin Livan, după ce timișenii pierdeau posesia la centrul terenului, printr-o pasă neglijentă, iar nici 10 minute n-au mai trecut apoi până când vizitatorii au obținut și cea de-a doua lovitură de la 11 metri, în urmai altui contraatac pe zonă centrală, la care Ngobou a intervenit prin fault, Marco Anciu transformând: 0-3 în minutul 75.

În vreme ce CS Nuova Mama Mia n-a avut precizie în finalizarea câtorva bune centrări, elevii lui Călin Cojocaru au aplicat și în continuare eficient arma contraatacului, pe fondul menținerii unui bun ritm de joc, Nicolae Ruță stabilind rezultatul final, 0-4 în minutul 86.

CS Nuova Mama Mia s-a înclinat în fața a peste 70 de spectatori în alcătuirea Daniel Radu – Miculete (revenit dar incomplet refăcut; 61, Cioată), Muntean, Catrici (33, Bursuc), Ngobou – Băban, Sakariche, Pascu (87, Bakayoko), Ciobanu, Petrovici, Lumbala.

Pe banca gazdelor, Costoaie.

Cătălin Todorescu, antrenor al timișenilor, a apreciat că ”am reușit cel mai bun joc de la preluarea echipei, cu o așezare bună, cu trasee stabilite, relații de joc, dar suntem încă deficitari la greșelile personale. Am primit două goluri din lovituri de la 11 metri și pe două contraatacuri dar ca joc n-a existat o diferență”.

Și alți oaspeți arădeni ai Timișului au triumfat vineri după-amiază, CS Gloria Lunca Teuz Cermei majorând astfel la 7 numărul punctelor acumulate în acest tur în 3 ieșiri în județul de la sud dar mai ales spulberând invincibilitatea uneia dintre cele doar două neînvinse în Seria a IV-a, CSM Lugoj, pe care a egalat-o astfel la puncte.

Revenită pe propriul gazon, foarte bun, și în fața a circa 150 de spectatori, asistență aproape dublată pe parcursul meciului, în urma a două deplasări succesive, prima, victorioasă cu 3-0 în Timișoara la Centrul Național de Pregătire și următoarea remizată 1-1 la Ișalnița cu ACSO Filiași, CSM Lugoj a deschis scorul după jumătatea de oră dintr-o lovitură de la 11 metri însă a fost egalată în urma unui corner spre mijlocul părții secunde, fiind surprinsă pe final pe contraatac, în căutarea golului de 3 puncte. Astfel, după rezultate acasă precum 1-1, 1-0 și 3-0, CSM Lugoj – CS Gloria Lunca Teuz Cermei s-a încheiat 1-2 (1-0).

Arădenii se aliniau chiar după un triumf, 3-1 acasă cu Centrul Național de Pregătire, învingători fiind și în precedenta rundă, cu 4-1 la Jimbolia, iar pe Timiș au izbutit în repriza a II-a răsturnarea scorului, izbutind astfel pentru a treia oară în acest tur să înscrie de cel puțin două ori în județul Timiș, și după un 2-2 la Giarmata în etapa inaugurală, așa încât numărul ieșirilor de succes îl depășește pe cel al eșecurilor la zero în deplasare.

Fără Fridrich, suspendat, gazdele au marcat în minutul 34 din penalty-ul transformat de Bogdan Bozian după ce Nistor îl împiedica peste ambele picioare pe Filip, fault clar în suprafața de pedeapsă pe o schimbare de direcție a fundașului lugojenilor: 1-0.

Vizitatorii n-au fost de acord cu decizia centralului și și-au manifestat verbal nemulțumirea la pauză prin a pune presiune pe arbitri la vestiare, însă Gloria Cermei s-ar putea de fapt declara mulțumită de interpretarea dată unor faze în propriul careu de împărțitorii dreptății, acțiuni derulate la 1-0 pentru CSM Lugoj în urma cărora gazdele ar fi fost îndreptățite să obțină lovituri de la 11 metri, prima la o pătrundere a lui Szekely în suprafața de pedeapsă, unde a fost tras și a căzut fără a i se arăta ceea ce ar fi fost al doilea său cartonaș galben, cea de-a doua la o centrare a lui Precupanu la care Bozian a fost faultat întinzându-se după minge, și chiar și în faza în care Lazea s-a desprins din marcaj și a fost împiedicat să joace balonul la o fază fixă, oponentul acționând cu fața la mijlocașul amfitrionilor și nu la balon.

Pe de altă parte, tot la scorul de 1-0 și tocmai înaintea golului egalizator, centralul nu a acordat o lovitură de la 11 metri în favoarea oaspeților, după o infracțiune asupra lui Buia, ci corner, din care Gloria Cermei a marcat în minutul 64, Varga deviind pe 10 metri, de unde Cotoc, cu capul, de pe picioare, a trimis spre vinclu: 1-1.

Căutând să revină în avantaj, lugojenii s-au lăsat descoperiți și au fost taxați în minutul 87 de Șulea, care a avansat pe flancul drept și l-a driblat scurt pe Marta, șutând cu stângul în colțul lung, în plasa laterală: 1-2. Capac la toate, apropo de fazele discutabile, una s-a derulat și în prelungiri, în minutul 91, când Marta s-a ales cu o tăietură de 3 centimetri pe maleolă după un atac întârziat prin imprudență, în careu.

Cosmin Petruescu, antrenor al timișenilor, a spus că ”noi am avut 60 de minute consistente, după care, în urma egalării, ne-am pierdut un pic luciditatea, am riscat puțin, ne-am aruncat deasupra adversarului, am pus o presiune constantă, dar din păcate am fost surprinși pe contraatac. Trebuia pe undeva să vină cândva și o înfrângere, e prima după 14 meciuri de campionat, ultimele 7 victorioase în sezonul trecut și primele 7 apariții din cel actual, și anticipam că aveam un meci greu, pentru că pentru prima dată Cermei alinia cel mai bun 11, completat prin înregimentarea lui Alin Gligor, o formație cu jucători cu bogată experiență la nivelul ligii secunde, recuperat după accidentare fiind și Diarra. Aceștia, împreună cu alți componenți cu experiență, ne-au făcut să avem o partidă dificilă, ceea ce anticipam. Am fost echipa mai bună, cu o posesie mai bună, însă au fost și câteva momente psihologice înainte de faza în care am fost egalați în urma unui corner. Am avut câteva bune acțiuni de poartă, dar din păcate n-am reușit să înscriem golul 2, iar la 1-1 am primit al doilea gol în minutul 87, pe când riscam totul pe cartea atacului. A fost un contraatac, astfel s-a decis soarta celor 3 puncte. Nu facem însă o înmormântare, căci nu facem nici nuntă după victorii. Vom efectua o analiză obiectivă, la fel cum întocmim după fiecare joc, cu concluziile de rigoare”.

CSM Lugoj: David Filip – Daniel Filip, Radak, Miculescu – cpt., Roșie (68, Olariu) – Precupanu, Lazea, Cuedan (80, Marta), Velici (80, Mărmăneanu) – Bozian, Szekely (68, Pădurariu).

Rezerve: Păduraru – Grega, Ciubotariu.

CS Gloria Lunca Teuz Cermei a început cu Bodea – Rogojan, Cotoc, Gligor, Nistor – Mager, Ianc, Varga, Suslak – Buia și Șulea, apelând pe parcurs și la Bubuș, Brândușe și Diarra.

Cartonașe galbene au fost recepționate în tabăra gazdelor de Szekely și Miculescu, pentru proteste, primul în urma unui henț inexistent pe o preluare pe piept iar căpitanul pentru a-i fi atras atenția centralului pe seama penalty-urilor neacordate, respectiv Roșie, pentru un fault.

CSM Lugoj va juca în etapa viitoare la Sibiu, cu AFC Hermannstadt 2.

În fine, în Timișoara, juniorii Centrului Național de Pregătire au suferit a doua înfrângere la rând pe teren propriu cu același 0-3, de astă dată cu echipa secundă a sibienilor de la AFC Hermannstadt, după eșecul din urmă cu două săptămâni cu CSM Lugoj.

A fost doar a treia apariție acasă în 8 reprezentații a elevilor de 2000 și 2001 ai lui Cristian Petcu, învingători în runda a doua la debutul pe teren propriu în C4, 3-2 cu nou-promovata ACS Ghiroda.

Descinsă la Timișoara după o primă ”dublă” fără eșec de la alinierea în seria vestică, 2-2 acasă cu reșițenii și chiar 3-0 tot pe teren propriu cu CS Nuova Mama Mia, AFC Hermannstadt a obținut astfel primele puncte în deplasare, pendulând la un triumf cu 3 goluri avans în urma unor eșecuri la 3 diferență, dintre care cel mai recent tocmai în Timiș, cu 4-1 la Ghiroda, după un 3-0 pentru ACS Șirineasa în etapa I și tot 3-0 pentru CS Șoimii Lipova.

Cei de pe Cibin au deschis scorul după prima jumătate de oră și l-au majorat în prelungirile reprizei I, înscriind prin același jucător în primele 5 minute ale părții secunde, 0-3 într-un duel al vecinelor de clasament la egalitate de puncte dar și golaveraj, juniorii ”Centrului” fiind antepenultimii ierarhic, iar la ora actuală cu 3 înfrângeri consecutive cu câte 3 goluri primite, după o remiză.

Etapa continuă astăzi de la ora 15, și la Ghiroda, unde poposește liderul neînvins, cu meciurile ACS Ghiroda – ACS Şirineasa, CS U Craiova 2 – CS Millenium Giarmata, Şoimii Lipova – ACSO Filiaşi și CSM Şcolar Reşita – CNS Cetate Deva, în vreme ce Internaţional Băleşti stă.

Rezultatele și marcatorii partidelor de ieri, programul viitor și clasamentul actualizat fiind pe coloana datelor tehnice:

Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – Naţional Sebiş 0-4 (0-1): Săulescu 13 – pen., Livan 65, Enciu 75 – pen., Ruţă 86.
Centrul Naţional de Pregătire Timişoara – AFC Hermannstadt 2 0-3 (0-2): Solomon 33, Bratu 45+1, 49.
CSM Lugoj – Gloria Lunca Teuz Cermei 1-2 (1-0): Bozian 34 – pen. – Cotoc 64, Șulea 87. sâmbătă, 21 octombrie, ora 15:00
 

 

The post Cluburile timișene din Seria a IV-a pierd vineri pe linie acasă în Liga 3 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*