CLUJ | Vedetă la 10 ani. Un puşti al Şcolii „Dan Matei” se antrenează cu Sănătatea, în Liga 3

Sănătatea Cluj a început greu returul Ligii 3, cu un 2-2 pe teren propriu împotriva celor de la Fotbal Club Gloria, dar a impresionat la fluierul de start.

Un puşti care a împlinit 10 ani în ziua meciului a dat lovitura simbolică de începere a partidei. David Gorgan este unul dintre cei mai talentaţi jucători ai Şcolii de Fotbal „Dan Matei”, înfiinţată chiar de către fundaşul Sănătăţii Cluj.

Micuţul David joacă pe postul de mijlocaş central şi e urmărit de cele mai importante academii din România. „David este unul dintre cei mai talentaţi copii din ţară. Câteva cuvinte sunt suficiente pentru descrierea lui: pasiune, dorinţă, atitudine și devotament faţă de cel mai frumos sport, fotbalul”, îl caracterizează Dan Matei pe micuţul fotbalist.

Acesta are la activ, însă, şi câteva antrenamente cu formaţia de seniori a Sănătăţii Cluj. În luna august 2019, pe când avea 9 ani, a participat la prima şedinţă de pregătire alături de colegii săi mult mai mari. Acum, Dan Matei are grijă ca măcar o dată pe lună David Gorgan să nu lipsească de la antrenamentele clujenilor. „Face antrenament normal, cot la cot cu ceilalţi jucători. Alergări, unu contra unu, joc şcoală, tot ce facem noi. Îl mai scot puţin când oboseşte. E pasionat de fotbal şi se uită la meciuri din străinătate”, a mai spus antrenorul lui David Gorgan.

Micuţul fotbalist clujean îl are ca idol pe Lionel Messi, dar nu vrea să ajungă la Barcelona. Liverpool e echipa favorită a lui David, unul dintre talentele pe care Dan Matei le propune în fotbalul mare. Actualul jucător al Sănătăţii şi-a înfiinţat propria şcoală de fotbal în 2018 şi a pornit la drum cu 30 de copii. Între timp, Dan Matei, fost campion al Ligii 1 cu Unirea Urziceni în 2009, a ajuns să aibă la şcoala lui de fotbal peste 100 de copii, la cinci grupe de vârstă.

Articol de Adrian Rus (Cluj-Napoca)

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*