CNAIR adună avize pentru începerea reparaţiilor la podul peste râul Teleajen, de la Blejoi

Violeta Stoica

Compania Națională de Adminstrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri București, a început să adune avizele necesare pentru demararea lucrărilor de reparații la podul situat pe DN1A, peste râul Teleajen, la Blejoi.
Deocamdată, CNAIR solicită de la Administrația Bazinală de Apă Buzău-Ialomița avizul de gospodărirea apelor, necesar pentru repararea podului care se află – ca multe alte structuri de pe drumurile naționale – într-o stare de degradare accentuată.
Chiar dacă la suprastructura podului, respectiv la partea carosabilă, au mai fost efectuate în timp lucrări de asfaltare, nu același lucru se poate spune despre zona mai puțin vizibilă a acestuia.
Cu toate că imaginile spun totul despre starea în care se află podul peste Teleajen, de la Blejoi, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere preciza, în urmă cu un an și jumătate, că “în luna iulie 2017 a fost elaborată Expertiza Tehnică a podului de pe DN1A care traversează râul Teleajen la Km 90+086, pe raza localităţii Blejoi, în vederea stabilirii stării tehnice a podului şi evaluarea degradărilor existente”, dar și că din raportul de expertiză rezultă că “podul de pe DN 1A care traversează râul Teleajen la km 90+086 nu pune în pericol siguranța traficului rutier”.
Din anul 2007 nu au mai fost făcute lucrări de reparații la podul respectiv, dar anul acesta este posibil să înceapă intervenția la această structură rutieră.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*