Colosseum Tournament: Cristi Milea pe urmele lui Peter Aerts

Profesorul de educatie fizica Cristian Milea este kickboxerul roman cu cel mai consistent palmares profesionist. La 29 de ani are 88 de meciuri disputate dintre care a castigat 72 si a pierdut doar 16. La un asemenea palmares ii e mai simplu sa-si aminteasca numele celor care l-au invins decat pe ale celor pe care i-a dovedit.

Milea a stat in ringul profesionistilor pana acum in jur de 260 de reprize, adica aproape 800 de minute. Pe langa meciurile pro mai are inca aproximativ o suta de dispute la amatori unde a fost campion national la toate categoriile de varsta. La aproape 30 de ani, aflat in top 10 cei mai buni luptatori din lume la 70 de kilograme, Cristi Milea mai are doua obiective de atins. Intrarea in Glory, cea mai puternica promotie de kickboxing din lume si atingerea cotei de 100 de meciuri disputate la profesionisti.

„Cu Glory sper ca vom rezolva pana la finele anului. Suntem in discutii cu ei din primavara 2017”, spune antrenorul Florin Mina. „In ceea ce priveste atingerea cifrei de 100 de meciuri la profesionisti, aici lucrurile sunt mai dificile. Cristi e un luptator greu de invins si atunci adversarii cam fug de el pentru ca se tem ca le strica palmaresul. Nadajduiesc totusi ca o sa atingem cifra 100 pana in decembrie 2018. Pana atunci pot spune doar ca Milea e pe urmele unor piese grele din lumea kickboxingului, care au atins cifra asta, cum ar fi Aerts, Hoost sau Leko”, spune antrenorul Mina.

In clipa de fata foarte putini kickboxeri au in palmares trei cifre in dreptul intalnirilor sustinute in ringul profesionist. Triplul campion K-1 Remy Bonjasky s-a oprit la 96 de meciuri la fel ca si turcul Gohkan Saki care acum lupta in UFC, cea mai puternica promotie de MMA din lume. Surinamezul Tyron Spong, dupa 83 de meciuri de kickboxing, a trecut la box profesionist, japonezul Musashi s-a retras la cifra 85 iar starul neo-zeelandez Ray Sefo si-a incheiat cariera cu 79 de meciuri pro. Peste 100 de meciuri au adunat doar 3 oameni, toti 3 adevarate legende in lumea kickboxingului: olandezii Peter Aerts cu 142 de meciuri si Ernesto Hoost cu 121 plus croatul Stefan Leko cu 108 dispute.

Pe urmele lor se afla romanul Cristian Milea care va disputa meciul 89 al carierei pe 16 octombrie la Sala Polivalenta din Bucuresti in cadrul Colosseum Tournament contra italianului Francesco Montuschi. Evenimentul va incepe la ora 20.00 si va fi transmis in direct de Digi Sport. Vineri 13 octombrie de la ora 19.00, Cristi Milea si promotorul Gabriel Georgescu sunt invitatii lui Narcis Drejan la Sport Total FM.

The post Colosseum Tournament: Cristi Milea pe urmele lui Peter Aerts appeared first on Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*