Coman și Mara o vor pe UTA în Liga a 2-a, dar vorbește disperarea din ei: Chiar DNA-ul a disculpat clubul arădean, deci nu există similitudini cu retrogradarea Argeșului!

Astra Giurgiu a bifat, probabil, cea mai neagră săptămână din vremelnica sa istorie. Miercuri a retrogradat direct în Liga 2-a după eșecul de la Ovidiu, cu FC Viitorul, iar aseară a pierdut trofeul Cupa României, după 2-3 cu CS U Craiova.

„Oficialii” Astrei vor să o bage pe UTA la „apă”

Problemele au fost și sunt cât casa la formația giurgiuveană, care a făcut o obișnuință de a nu-și plăti la timp fotbaliștii și angajații, lucru recunoscut, indirect, de președintele clubului. „Sunt ferm convins că această echipă se puteau califica în play-off, dacă nu existau aceste probleme. Jucătorii străini au plecat de lângă familii, le-a fost greu…”, a spus printre altele Dani Coman. Acesta și-a și anunțat demisia, dar înainte de a pleca vorbește despre așa-zisul „caz” de corupție ce vizează doi „oficiali” ai UTA-ei, sugerând pedeapsa maximă pentru clubul arădean: „Mai e un meci luni în care Comisia de Disciplină va analiza situația UTA-ei Arad, care e similară cu cea a echipei FC Argeș, atunci când a fost retrogradată”.

Și directorul sportiv al Astrei, Bogdan Mara, fost fotbalist la UTA în două perioade, 2006-2077 (în Liga I), respectiv 2012-2013 (în Liga 2-a), și-ar dori ca arădenii să-și frângă gâtul. „Nici cu retrogradarea nu ne dăm bătuţi definitiv. Există cazul cu UTA Arad, luni se va judeca la FRF şi vom vedea. În precedente cazuri, echipele au fost retrogradate pe aceeaşi speţă, aşa că vom aştepta răspunsul. Poate mai există o şansă de baraj”, a spus fostul internațional, la TV Telekom Sport.

Cel mult o similitudine cu celebrul caz „Valiza”, chiar DNA-ul o disculpă pe UTA

Ceea ce nu știu, însă, cei doi, sau nu vor să știe fiindcă riscă să nu-și mai recupereze din restanțe dacă Astra merge în Liga 2-a sau chiar va fi desființată este că „spețele” FC Argeș și UTA nu seamănă deloc între ele. Dacă, pe undeva, se pot găsi similitudini cu celebrul caz „Valiza I” pus în scenă de Becali la Cluj, în 2008, în sensul în care arădenii, prin Claudiu Drăgan și Codru Grădnariu (trimiși în judecată de DNA) ar fi încercat să stimuleze formația din Suceava pentru a intra pe teren pentru meciul cu Sepsi în 2017 (având și ei destul restanțe financiare, moldovenii nu mai doreau să joace deloc în campionat), cazul „Mită pentru arbitri” regizat de Cornel Penescu la FC Argeș nu are absolut nicio legătură cu ceea ce judecă acum DNA-ul și, implicit, forurile sportive.

Într-adevăr, arbitrului Mladinovici („centralul” de la Foresta Sepsi) i s-ar fi propus niște bani, dar nu exsită nicio dovadă (înregistrări audio sau de alt gen) că aceștia vin de la UTA. Dimpotrivă, din informațiile noastre, Claudiu Baboia (secretar al Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti), intermediarul implicat și el în dosar, ar disculpa-o pe „Bătrâna Doamnă” prin ceea ce spune în momentul în care era înregistrat. Inutil să mai spunem că niciun leu dinspre UTA nu a ajuns la Baboia și, bineînețeles, nici mai departe. Altfel, nu ar avea nicio logică de ce Direcția Națională Anticorupție i-a dat clasare UTA-ei în așa zisul caz de mită, iar clubul a demonstrat prin actul oficial de mai jos:

Meszar: „Zero emoții”

De aici a venit și reacția lui Alexandru Meszar, care a vorbit pe scurt despre sesizarea făcută de Radu Vișan, secretarul general al FRF, pe adresa Comisiei de Etică și Disciplină din cadrul FRF: „Avem zero emoții, deoarece din punctul nostru de vedere cazul este închis. Am și prezentat documente încă de acum două săptămâni în care UTA este absolvită de orice vină de DNA în acest caz și acest lucru e singurul  care contează”.

Prin urmare, comisia federală nu are deloc pe masă un caz similar cu cel al lui FC Argeș, ci, cel mult, unul legat de „Valiza” lui Becali, în care FCSB nu a suferit deloc din punct de vedere sportiv. Ba chiar, bucureștenii au evoluat în cupele europene în sezonul următor.

0
0

Articolul Coman și Mara o vor pe UTA în Liga a 2-a, dar vorbește disperarea din ei: Chiar DNA-ul a disculpat clubul arădean, deci nu există similitudini cu retrogradarea Argeșului! apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*