Comedianții de la Federația de Handbal!

Pentru comedianții din Consiliul de Administrație, al Federației Române de Handbal, anul 2018 începe cu o nouă reprezentație (citește ședință), ce va avea loc la Călărași, cu ocazia desfășurării Trofeului Carpați la masculin. I-am numit comedianți, pentru că se joacă cu regulamentele proprii, își râd de însuși colegii de reprezentație și nu i-au în seamă criticile și atenționările ziariștilor – nici n-au de ce să se teamă, pentru că cei din Ministerul Tineretului și Sportului n-au niciun interes ca lucrurile să meargă în direcția bună, iar acel inspector Nicu Daniel, care urmărește ședințele din partea MTS, este doar prezent fizic și atât…

De data aceasta, comedianții de la Federație, care au gafat de nenumărate ori, încălcându-și propriile regulamente, se vor afla în fața unei noi dileme, în cazul Corona-Timișoara, pentru că managerul echipei bănățene, Dan Dumitru, care este și membru în Consiliul de Administrație, n-a fost de acord cu deciziile colegilor săi – în primă instanță, Comisia de Competiții a dat dreptate Timișoarei, motivând prin faptul că punctul 12.7, din Regulamentul de Organizare și desfășurare a Competițiilor de Handbal 2017 – 2018 îi este favorabil, cât și prin faptul că jucătoarea Brașovului, Timea Tătar, nu figura pe Anexa 2 a Diviziei A, trimisă de echipa de Divizie A Corona Brașov. Din culise, știu că șeful de la Competiții, Mihai Pârvu, a luat această decizie în urma consultărilor și cu președintele Federației, și cu secretarul general.

La doar câteva zile, în urma ședinței Consiliului de Administrație, s-a hotărât altceva: In legatura cu Apelul introdus de catre ASC Corona Brasov impotriva Hotararii CCC din 31.10.’17, dupa audierea reprezentantilor partilor implicate ( ASC Corona 2010 Brasov, Univ. Cluj si Comisia Centrala de Competitii), membrii CA au hotarat, prin vot secret, admiterea Apelului si cu 14 voturi “pentru” si un vot “impotriva” invalideaza Hotararea Comisiei de Competitii ( Dumitru Dan nu a votat) – circ total, fără nicio reținere!

În cotidianul Prosport, Dan Dumitru spune că războiul continuă, pentru că nici el nu poate să-și înțeleagă colegii de ce votează înainte să judece. ”Las la o parte Art.12.7, dar asta nu înseamnă că judecățile secretarului general sunt dintre cele mai corecte, dar spun că decizia Comisiei de Competiții, care a sesizat faptul că în Anexa 2, depusă la Federație de către achipa de Divize A Corona Brașov, numele handbalistei Timea Tătar nu figurează. Dar ea a jucat, pentru divizionara A, iar acest fapt duce la pierderea meciului cu 0-10 și penalizarea Coronei cu încă un punct”, ne spunea Dumitru, cu câteva săptămâni în urmă.

Dan Dumitru a obținut proba, cu ajutotul un ui avocat, că Anexa 2 a fost depusă de către Corona pe 15 septembrie, iar pe acea listă nu există numele lui Tătar. Acum se vorbește de faptul că acea Anexă 2 n-ar fi obligatorie, dar Regulamentul Diviziei A, sezonul 2017-2018, spune clar următoarele:
”Cererile de înscriere în campionat vor fi trimise până la data de 17.07.2017, după această dată sportivele echipelor neînscrise se pot transfera cf. art. XI.21 din Regulamentul de transferări. Următoarele documente obligatorii vor fi predate la FR Handbal până la 04.08.2017:

1. Tabel nominal cu sportivele aflaţe sub contract (senioare şi junioare proprii, inclusiv cele împrumutaţe) sau convenţie de proba (junioare cu dubla legitimare), conform Anexei 2, care va fi transmisă obligatoriu la FR Handbal şi pe adresa de e-mail competitiifrh@yahoo.com – (nescanate în format word sau excel)
2. Tabel nominal cuprinzând sportivele cu drept de joc, cf. Anexei 1.

Și-atunci, dacă Anexa 2 este obligatorie, iar Timea Tătar nu figurează în ea, de ce a mai fost admis Apelul Coronei împotriva deciziei Comisiei de Competiții, de ce Consiliul de Administrație a mai audiat reprezentanții Coronei, ai Universtitații Cluj și ai Comisiei de Competiții, de ce s-a votat secret și nu la vedere, dacă aveau ”tăria opiniunilor lor”, cum se exprima Cațavencu, în O scrisoare pierdută? Mai mult, oficialii de la Corona, într-un exces de sinceritate, au recunoscut că Timea Tătar nu era pe Anexa 2 și n-avea drept de joc…

Acești comedianți ai Consiliului de Administrație au dovedit încă o dată, nu știu dacă mai era nevoie, că ei se ghidează nu după regulamentele Federației, ci după impresii și impresioniști, după un anume cod numai de ei știut. Probabil că este nevoie de o nouă hotărâre a Justiției acestei țări, care să spună că unele puncte din regulamentele Federației contravin legii – s-a întâmplat de mai multe ori, prin nenumăratele procese pierdute de Federație, cu propriile sportive, dar și cu antrenorul Pera, acuzat de minciună și rea intenție (și era viceversa!!!).

Cred că este timpul ca toți din Consiliul de Administrație, în frunte cu președintele, să facă pasul înapoi și să-și dea DEMISIA – Federația s-a umplut de ridicol, comisiile nu mai știu după ce regulamente să judece, pentru că presiuni mari vin de sus, pentru a judeca în sensul dorit, nu cel legal, iar cluburile, mari și mici, se simt în bătaia vântului, neapărate de nicio literă de regulament.

P.S. Nu am înțeles nici până acum, de ce antrenorul Costică Buceschi, de la echipa din Liga Națională Corona Brașov, a dat jucătoare de la echipa sa pentru Divizionara A a aceluiași club, doar ca să bată Tmișoara. De ce, care este avantajul sau interesul lui? O să aflu de la el…

Ionel Pană

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*