Comisarul şef Mihai – Ginel Preda, împuternicit „temporar” la comanda poliţiei prahovene

El îl înlocuieşte pe Marian Iorga, vizat de către DNA şi plasat sub control judiciar

 

F. T.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, adjunctul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, comisar şef Mihai-Ginel Preda, „va asigura temporar” continuitatea conducerii instituţiei. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că Marian Iorga, comandantul poliţiei prahovene, a intrat în vizorul DNA.
În legătură cu faptele de care s-ar face vinovat Marian Iorga, Direcţia Generală Anticorupţie a emis, ieri, următorul comunicat: „Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile începând de la data 8 iulie 2021, față de inculpatul Iorga Marian, la data faptelor inspector șef al Inspectoratului Județean de Poliție (I.P.J.) Călărași, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.
Între obligațiile impuse prin controlul judiciar față de inculpat se află interdicția de a părăsi țara și interdicția de a comunica, direct sau indirect, pe vreo cale, cu anumite persoane menționate în ordonanță.
În ordonanța de luare a măsurii controlului judiciar se arată că în cauză există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: În funcția de inspector șef al I.P.J. Călărași, la data de 29 aprilie 2017, ar fi primit un ceas de lux, în valoare de 4.350 lei, de la o persoană (suspect în cauză), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în atribuțiile sale de serviciu, respectiv, cu soluționarea favorabilă a unei sesizări pe care persoana o formulase anterior. Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
În aceeași cauză se efectuează acte de urmărire penală față de o persoană fizică fără calitate specială, pentru infracțiunea de dare de mită”.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*