Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării a precizat care sunt contraindicaţiile la vaccinurile împotriva COVID-19

Hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienții produsului este contraindicația valabilă pentru toate cele 4 vaccinuri împotriva COVID-19 autorizate în Uniunea Europeană, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Vaccinării, citat de Hotnews. În schimb, chiar dacă urmați tratament cu anticoagulante/aveți trombocitopenie/orice tulburare de coagulare, vă puteți vaccina.
În mod similar oricărui vaccin, acesta va fi administrat cu prudență pentru a evita apariția sângerărilor/echimozelor.
Recomandarea este să informați personalul din centrul de vaccinare. Vaccinarea trebuie amânată în cazul persoanelor care prezintă o afecțiune febrilă severă acută sau infecție acută.
Totuși, prezența unei infecții minore și/sau creșterea ușoară a temperaturii nu constituie un motiv de amânare a vaccinării.
Mai multe informații despre vaccinurile împotriva COVID-19 găsiți în Rezumatul Caracteristicilor Produsului (RCP): Comirnaty (Pfizer BioNTech) – https://bit.ly/RCP-Comirnaty; Spikevax (Moderna) – https://bit.ly/RCP-Spikevax; Vaxzevria (AstraZeneca Oxford) – https://bit.ly/RCP-Vaxzevria; Janssen (Johnson&Johnson) – https://bit.ly/RCP-Janssen. Persoanele care suferă reacții adverse la vaccin pot raporta acest lucru la Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, prin accesarea următorului link: https://covid19.anm.ro/.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*