Competiție! Postul de manager al Școlii de Arte ”Remus Tașcău” este scos la concurs

Școala de Arte ”Remus Tașcău”, instituție aflată în subordinea Consiliului local al municipiului Lugoj, va trece și ea printr-un proces de transformare.
Noua administrație a făcut deja primul pas în această direcție, prin scoaterea la concurs a postului de manager al școlii.

”Am scos la concurs postul de manager al Școlii de Arte. Suntem în faza în care construim caietul de sarcini pentru acest concurs. Este o concurență deschisă. Invităm cât mai mulți lugojeni să participe la acest concurs”, a declarat primarul Claudiu Buciu pentru ”Redeșteptarea”.

În noua organizare este loc și pentru profesorii și instructorii care predau în prezent în cadrul Asociației Fusion of Arts.

”Acei oameni care predau la FOA în prezent și îndeplinesc condițiile legale să predea la Școala de Arte, cu siguranță vor fi cooptați în viitoarea echipă a Școlii de Arte. Instrumentiștii de la ansamblul folcloric, cei care vor dori, pot face la fel. O să angajăm și coregraf la Școala de Arte, vom scoate la concurs postul”, precizează edilul șef.

Primarul vrea programe aprobate de Minister și diplome recunoscute

Prioritatea sunt copiii, care trebuie să aibă la dispoziție programe de instruire aprobate de minister, iar la final să beneficieze de o diplomă recunoscută.

”Focalizarea mea este în special pe copii, pe programe de educație, pe programe de instruire de 2-3 ani, cum scrie în legislație. Noi nu inventăm roata! Uitați-vă la instituții similare din alte orașe, precum Școala de Arte din Cluj. Sunt cursuri de trei ani. De exemplu, cursul de pian. În primul an, înveți anumite lucruri, în al doilea, treci la alt nivel și așa mai departe, totul conform unei programe aprobate de Minister. Iar, la final, instituția îți oferă o diplomă de absolvire recunoscută. Eu asta vreau, nu povești, că nu avem bani de aruncat”.

În legătură cu viitorul instituției, primarul Buciu a mai punctat: ”Conform legii, Școala de Arte va fi o instituție de sine stătătoare, dar finanțată de Primărie. Copiii vor plăti o taxă acolo. O taxă modică, dar totuși o taxă. Știu că această școală era pe vremuri Conservatorul orașului și trebuie să îi redăm viitorul”.

Articolul Competiție! Postul de manager al Școlii de Arte ”Remus Tașcău” este scos la concurs apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*