Comuna Păulești rămâne localitatea cu cea mai mare rată de îmbolnăvire cu Covid-19 din Prahova

V. Stoica

Rata incidenței noului coronavirus în județul Prahova, pentru perioada 21 octombrie – 3 noiembrie, s-a situat, per total, la 1,82 de cazuri la mia de locuitori.
Datele furnizate de Instituția Prefectului Prahova arată că localitatea Păulești rămâne cu cea mai mare rată de infectare în ultimele 14 zile. Deși e în scădere, comparativ cu situația dată publicității în urmă cu o săptămână, incidența cazurilor de Covid-9 se situează în prezent în jur de 4,15 la mie. După comuna Păulești, localitatea Tinosu se află în topul județean al infectărilor, cu 3,40 la mia de locuitori.
Dintre orașe, Bușteni este primul pe listă, cu 3,14 rata de incidență a infectărilor cu noul coronavirus, în timp ce la Ploiești, aceasta a ajuns la 2,47 la mie, astfel că, potrivit ultimelor date oficiale, 558 de persoane figurau ca fiind infectate în municipiul reședință de județ.
Cel de-al doilea municipiu al Prahovei, Câmpina, se află deasupra Ploieștiului, cu o rată de infectare de 2,55 la mie, respectiv cu 93 de persoane raportate ca fiind infectate în perioada de referință.
Pe de altă parte, Prahova se află, la nivel național, pe locul trei la numărul persoanelor decedate de la începutul pandemiei în România, cu un procent de 4,5% din totalul de 7.153 de români decedați după ce au fost diagnosticați cu noul coronavirus.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*