Conducerea „leoiacelor” mai are 5 zile la dispoziție să întărească lotul pentru derby-ul cu Poli: „Negocieri avansate cu mai multe jucătoare, încredere totală în Cuedan”

Echipa de fotbal feminin a Aradului a fost spectatoare în prima etapă a noului sezon de Liga 1. De fapt, „leoaicele” au fost, oarecum, în infirmerie din moment ce au avut cazuri de îmbonăvire cu enterocolită în lot și, astfel, meciul de pe teren propriu cu campioana Olimpia Cluj a fost amânat. Fiindcă și disputa dintre CSȘ Târgoviște și Heniu Prundu Bârgăului a fost amânată, fiindcă ploaia căzută în abundență a afectat suprafața de joc, sezonul a demarat doar cu patru partide: CSM Alexandria – Politehnica Timișoara 3-1, Banat Girls – ACS Fotbal Feminin Baia Mare 3-3, Universitatea Galați – AFC Fair Play București 1-2 și Ladies Târgu Mureș – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc 0-7.

Așadar, Poli, adversarul din weekend al arădencelor au debutat cu stângul în noul campionat și va fi cu atât mai motivat să câștige împotriva rivalei din Vest. Ancăș și Sucilă sunt printre „alb-violetele” care vor întoarce armele duminică (ora 11), pe arena „Știința” , împotriva fostei lor echipe, mult slăbite în această vară. Dan Cuedan a pierdut nu mai puțin de 6 titulare și, deocamdată, le-au transferat doar pe reșițencele Lidia Cauni și Adelina Ion și pe junioara de la Juventus Timișoara, Tina Csava. Dar, până duminică, la ora meciului de pe Bega, ar putea apărea și alte întăriri. „Suntem în tratative avansate cu doi fundași centrali, o jucătoarea din Ucraina și una de la Heniu Prundu Bârgăului. Am luat legătura și cu tânara jucătoare de la Viitorul Arad, Estera Prunar și părinții ei, sperăm să-i convingem să începem o colaborare frumoasă împreună. Totodată, pe 9 septembrie trebuie să ajungă la Arad și căpitanul naționalei Egiptului, dar mai avem în vederi și o fotbalistă din Republica Moldova și  încă o junioară. În fine, am semnat noul contract cu Andreea Balaș, care va reveni în această săptămână din Germania și va fi la dispoziția antrenorului. Urmează trei zile de antrenamente, ultimele reglaje, pe terenul din Horia, iar pe această cale am dori să-i mulțumim domnului primar din Vladimirescu, Mihai Mag. Până la urmă, o să avem un lot bun, sigur va fi foarte greu să repetăm clasarea pe podium de anul trecut, dar o să încercăm să facem un campionat lipsit de griji. În acest sezon mă interesează mai mult unitatea de grup, ce a lipsit puțin în sezonul trecut, avânt totală încredere totakă în capacitatea antrenorului Cuedan de a pune pe picioare o echipă nouă, cu destule jucătoare tinere, de perspectivă”, ne-a mărturisit Pavel Piroș, președintele grupării de primă ligă de fotbal feminin.

În altă ordine de idei, AC Piroș Security rămâne doar cu cei 80 de mii câștigați la CMCA pe bază de proiect în acest an. Gruparea „roș-albă” nu s-a înscris la sesiunea a doua de proiecte, a cărei rezultate e așteptată dintr-un moment în altul. Altfel, gruparea arădeană a primit și noul echipament, bleumarin – auriu, ce conține și un mesaj: ”Să fugi e ușor / Toți știu să o facă / Să rămâi, să lupți, să învingi, îți trebuie curaj!”

FOTO: Ciprian Petcuț

 

0
0

Articolul Conducerea „leoiacelor” mai are 5 zile la dispoziție să întărească lotul pentru derby-ul cu Poli: „Negocieri avansate cu mai multe jucătoare, încredere totală în Cuedan” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*