Conducerea UTA-ei și impresarul Apostu susțin că nu pot dialoga cu președintele Lipovei pentru transferul lui Denis Rusu: „Oferta încă există, dar va expira în curând”

Patru au fost jucătorii sub vârstă pe care UTA a contat constant în acest sezon de Liga 1, respectiv mijlocașii Damian Isac, Denis Rusu și David Miculescu, plus atacantul Adrian Petre. Din diverse motive, doar primul are șanse mari să continue în „alb-roșu” și campionatul următor.

Despre situația lui Petre v-am relalat pe larg și oricum el nu mai era eligibil ca Under, în timp ce pe adresa lui David Miculescu sunt așteptate oferte tentante, în special din străinătate. Iar, astăzi, Alexandru Meszar a afirmat următoarele: Dacă este o ofertă corectă, oricine este de vânzare. Adică pentru suma corectă orice fotbalist poate pleca de la UTA”. 

Cazul lui Denis Rusu este mai special și chiar puțin curios. Fotbalistul de 20 de ani a fost împrumutat de Șoimii Lipova la UTA până în vară, iar cele două cluburi nu s-au înțeles cu privire la transferul său defintiv. Mai mult, se aude că talentatul mijlocaș de bandă are de unde alege pentru a-și continua cariera în Liga 1, iar FC Argeș, nou promovata FC Universitatea Craiova și chiar și CFR Cluj i-au făcut propuneri tentate Lipovei în acest sens. Totodată, gruparea arădeană nu pare să insite mai mult decât a făcut-o, sub formă de o ofertă în bani, plus un procent de 50% la următoarea vânzare, în urmă cu aproape trei luni de zile. „Am insistat la un moment dat pentru Denis Rusu și, zic eu, am făcut o ofertă peste cele pe care le fac cluburile de Liga 1 pentru juniorii sau jucătorii neconsacrați care vin din eșaloanele inferioare. În primă fază, această ofertă a fost acceptată, ulterior nu s-a mai semnat acest contract. Din punctul nostru de vedere acea ofertă mai rămâne valabilă o perioadă scurtă de timp, dacă cumva clubul din Lipova dorește și are inițiativa să vină să semneze transferul. Bineînțeles, oferta va expira în curând, vom renunța la jucător dacă nu există interes din partea clubului cedent” , a declarat astăzi Alexandru Meszar, despre fotbalistul care a pus umărul la menținerea în Liga 1 cu două goluri și tot atâtea pase decisive. 

Nici impresarul fotbalistului, Bogdan Apostu, nu are noutăți concrete în ceea ce-l privește pe fotbalistul crescut de LPS Bihorul Oradea și cizelat de Șoimii Lipova la nivelul Ligii a 3-a începând din 2018. „Este o negociere între cluburi, eu din postura mea de agent pot să spun decât că prima opțiune pentru Rusu a fost, este și va rămâne UTA Arad. Mai departe e vorba despre negocierea dintre cele două cluburi, nu mai ține de mine. Știu că UTA a făcut o ofertă fermă pe care inițial cei de la Lipova au acceptat-o, după care președintele de acolo nu a mai răspuns la telefon. Eu nu am ce să fac mai mult de atât, nici domnul Meszar nu cred că poate face mai mult. E cumva deranjant si pentru mine lucrul ăcesta, nu e o problemă să refuzi o ofertă, dar e important să fim bărbați și să spunem lucrurilor pe nume. Nu știu cât de mult ne mai putem ascunde pentru că vine perioada de transferuri, iar Denis este reprezentat de mine până la urmă. Într-adevăr, m-a contactat Argeșul și alte mai multe echipe pentru el, dar nici măcar cu ei nu au mai avansat lucrurile. Nu am mai avut dialog cu președintele Lipovei, e un lucru nemaiîntâlnit în fotbalul românesc. Aș vrea să pot vorbi cu el măcar 5 minute, dar domnul de la Lipova e singurul la care efectiv nu are nimeni acces”, a spus Apostu.

Pentru transferul definitiv al Denis Rusu la alte formații din Liga 1 se înaintează sume cu cinci zerouri, pe când cea a UTA-ei era doar cu 4, dar numai pentru jumătate dintre drepturile federative ale fotbalistului. Contactat de sportarad.ro, Radu Pop, președintele celor de la Șoimii Lipova nu a avut nimic de declarat pe acest subiect.

0
0

Articolul Conducerea UTA-ei și impresarul Apostu susțin că nu pot dialoga cu președintele Lipovei pentru transferul lui Denis Rusu: „Oferta încă există, dar va expira în curând” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*