Condusă din minutul 3, Ripensia asediază spre final… Turnul Chindiei dar nu evită primul eșec în Liga 2: 1-0 Târgoviște

După ce săptămâna trecută, în urma remizei acasă cu FC Argeș, Ripensia a așteptat până la ultimul meci al etapei pentru a afla dacă va mai rămâne lider chiar și pentru a cincea oară, fiind însă atunci detronată în premieră de alți nou-promovați, sibienii, astăzi a știut în schimb încă din startul deplasării de la ora 11 la Târgoviște că doar un triumf sub Turnul Chindiei ar putea-o readuce măcar provizoriu pe prima treaptă în Liga 2, peste ASA, urcată ieri prima prin succesul din Trivale.

Triumf care n-a fost însă adjudecat în fief-ul unor dâmbovițeni chitiți să se revanșeze după cel de-al doilea eșec al sezonului, suferit surprinzător weekend-ul trecut cu 2-1 la Oradea, dar să și obțină a treia victorie consecutivă acasă, după 2-0 cu ASU Politehnica și 6-0 cu Foresta Suceava. Iar Chindia n-a stat mult pe gânduri, deschizând scorul cât se poate de repede în partida din etapa a 7-a în Liga 2, încă din minutul 3, prin căpitanul în vârstă de 30 de ani Liviu Ionuț Mihai, minim avantaj pe care avea să-l conserve și cu prețul unei apărări disperate spre final, pentru al treilea succes la rând la zero pe arena ”Eugen Popescu”: 1-0 (1-0).

Ripensia, apelând la două înlocuiri în formula de start față de meciul acasă cu argeșenii, Vlădia și Stoi preluând locurile lui Popa și Bobină, așa încât și banderola de căpitan a trecut pe brațul golgheterului Mediop, s-a străduit sârguincios printr-o nouă replică pe măsură să reușească și a cincea egalare din acest debut de sezon, de astă dată însă în premieră fără sorți de izbândă, un rol în acest sens având și mai experimentații elevi ai lui Nicolae Croitoru, fără gol încasat în mai mult de jumătate din aparițiile campaniei în curs.

De fapt, dacă în precedenta deplasare, la Brăila, timișorenii au deschis rapid scorul încă din minutul 4, prin Matiș, egalând apoi după pauză, de astă dată s-au văzut conduși încă din primele minute, fără a înscrie în premieră în acest campionat, ceea ce le-a adus și întâia înfrângere, la cel de-al șaptelea hop, ultimi… mohicani. A trecut însă mai bine de o jumătate de an de la ultimul eșec al bănățenilor, înregistrat tot la limită, 4-3 pentru CS Național pe 3 martie, la Sebiș. 

Inițial, târgoviștenii au părut a se desprinde pe tabela de marcaj, într-o primă repriză în care au fost mai activi, dar Ripensia a încheiat mai bine reprizele și a devenit treptat tot mai insistentă în ofensivă, chiar asediind spre final… Turnul Chindiei și sperând până în ultima clipă la cea de-a treia remiză consecutivă.

Paradoxal, Ripensia a fost mai precisă la tirul pe poartă, gazdele mulțumindu-se cu reușita din minutul 3 pe când Mediop l-a testat pe Popescu după prima jumătate de oră de joc dar și la mijlocul reprizei a II-a, când a ratat ocazia meciului, singur cu goalkeeper-ul dâmbovițean, însă în cele din urmă nici una dintre formații n-a mai fructificat partitura uneori pe contre. Iar foarte prompt, Croitoru a găsit de fiecare dată ac de cojocul schimbărilor efectuate de Remus Steop, care apela mai întâi la Matiș, după o oră de joc, respectiv Bobină, după mijlocul părții secunde, asigurând menținerea fragilului avantaj.

Una peste alta, Ripensia n-a fost chiar departe de a răsturna situația spre final, cum izbutea la Oradea, însă târgoviștenii rămân totuși o nucă tare a seriei, și mai ales acasă…

S-au adunat astfel 3 apariții la rând fără victorie, după remarcabilul start cu 4 victorii, și nu doar Chindia s-a apropiat la numai un punct de fostul lider din Timișoara, ci și Academica respectiv Dunărea Călărași, comprimare ierarhică ambiționându-i în plus pe galben-roșii înaintea unui traseu pe mijlocul turului în care le vor întâlni pe rând pe Metaloglobus în Ciarda Roșie, Academica la Clinceni, CS Mioveni tot pe Bega și AFC Hermannstadt pe Cibin.

Ripensia n-a doborât astfel dificil egalabilul record deținut în sezonul trecut de între timp desființata FC Brașov de a pierde în premieră abia în etapa a 13-a, 1-0 la Brăila pe 22 octombrie, cei de sub Tâmpa rămânând atunci solitari la acest capitol din runda a șasea, dar tot a rezistat așadar mai mult decât o făceau în 2016 arădenii, vâlcenii și Chindia, depășite pentru prima oară cum ar veni etapa trecută.

*

Chindia: Popescu – Martac, Ciobotariu, Vătavu, Dumitraşcu (73, Stoica), Ispas, Mihai – cpt., Pencea, Nisipeanu (61, Matei), Bâtfoi, Neicuţescu.

Rezerve: Meilă – C. Stoica, Şerban, Ioniţă, Grigore, Matei, Neguţ.

Antrenor: Nicolae Croitoru

Ripensia: I. Rădulescu – Vlădia (72, Bobină), Hecsko, Apro, C. Toma, Dumiter, Stoi, Zaluschi, Ad. Ungureanu, Golda (60, Matiș), Mediop – cpt.

Rezerve: D. Munteanu – Tudor, Horcea, Olărescu, Semeniuc.

Antrenor: Remus Steop.

Arbitru: Denis Haidiner (Hunedoara). Asistenţi: Ovidiu Arusoaiei (Piatra Neamţ) şi Mihăiţă Necula (Bucureşti).

 

 

The post Condusă din minutul 3, Ripensia asediază spre final… Turnul Chindiei dar nu evită primul eșec în Liga 2: 1-0 Târgoviște appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*