Constantin Căliman: ”Vă pup pe portofel”…

Telenovela salariilor amânate la Dinamo nu s-a încheiat, din păcate. Scriam pe 22 ianuarie un material pe care l-am numit sugestiv, ”La voi cum se-ngroapă mortu’, cu popă?”, referindu-mă la preotul Teodor Rad, de la Tg. Mureș, care a făcut el ce-a făcut și și-a falimentat echipa, retrăgând-o din campionat. Pe lângă preotul Rad, îl aminteam aici și pe ”popa” Căliman, președintele echipei feminine HC Dinamo București, un personaj care și-a mințit handbalistele, că le dă salariile, chiar de la începutul campionatului Diviziei A.

După apariția acelor rânduri, președintele s-a zvârcolit de nervi și m-a atenționat, dar cu măsură, învitându-mă chiar la o masă festivă, cu 10 prieteni de-ai mei, și pariind că situația de la Dinamo se va rezolva în cel mai scurt timp. Sunt bucuros, acum, că nu mi-am adus prietenii la masa lui Căliman – cred că ar fi fost una sărăcăcioasă, pe care am fi plătit-o tot noi, până la urmă, pentru că la restaurant n-ar fi mers cu promisiunile și amânările președintelui de la Dinamo.

Revin pe această idee, pentru ca s-a încheiat încă o săptămână în care se vehiculau două date de plată ale restanțelor, 20 și 23 februarie, dar în contul fetelor n-a apărut niciun sfanț. În plus, chiar înainte de meciul împotriva celor de la Plopeni, s-a dat un alt termen, de 15 zile, pentru achitarea banilor – nici pe 1 martie, nici pe 8 martie, zile tocmai bune pentru un cadou, ci undeva după 10 ale lunii a treia! Se vehiculase ideea că handbalistele n-ar mai vrea să intre în acest meci, din pricina restanțelor, însă au fost păcălite încă odată! Între timp, președintele este prin Qatar, la Campionatul Mondial de handbal pentru școlari, în calitate oficială, chiar! Din când în când, mai trimite câte-o fotografie de la Doha, de pe plajele Golfului Persic, fericit și mulțumit că mai bifează o țară străină, ca și când ar vrea să le spună fetelor…”Vă pup pe portofel”!

Este un caz UNIC, în handbalul românesc, iar Federația ar trebui să se autosesizeze, până la urmă – este vorba de o competiție în organizarea sa, iar faptul că nu a cerut garanții financiare cluburilor, la început de sezon, a dus la astfel de situații de batjocură. Mai mult, la Dinamo sunt și jucătoare din străinătate, care pot trimite memorii la Federația Europeană, de ce să fie murdărită imaginea handbalului nostru, în toată Europa, de un astfel de președinte mincinos și fără scrupule?

Pamflet de Ionel Pană

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*