Consultări fără rezultat

* Klaus Iohannis: Nu sunt încă întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern

* Parlamentul-convocat pe 21 decembrie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat,  aseară, după prima rundă de consultări cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în viitorul Parlament, că încă nu sunt întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat la funcţia de prim-ministru, potrivit Agerpres.

„Această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun între reprezentanţii acestor formaţiuni şi mine, însă pot să spun că astăzi (n.n- ieri ) nu sunt încă întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern”, a afirmat şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Potrivit preşedintelui, este nevoie de cel puţin încă o rundă de consultări.”Am primit  chiar câteva propuneri (n.r. de premier), însă cred că este nevoie de cel puţin încă o rundă de consultări până când lucrurile se cristalizează”, a spus Iohannis.Şeful statului a purtat discuţii  ieri cu reprezentanţii PSD, PNL, USR PLUS, AUR, UDMR şi cei ai minorităţilor naţionale reprezentate în Parlament . În acelaşi cadru,  preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că într-o săptămână va convoca noul Parlament.
„Având în vedere că Biroul Electoral Central a comunicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, acum sunt îndeplinite condiţiile pentru convocarea noului Parlament şi pot să vă informez că intenţionez să convoc noul Parlament pentru data de 21 decembrie, săptămâna viitoare. Luni se va constitui noul Parlament”, a afirmat şeful statului.

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*