Contraste

Toți am crezut că rezultatele neașteptat de bune ale echipei U 21 a României vor constitui un mijloc de emulație pentru toți jucătorii români. Dar evoluția echipelor românești în preliminariile cupelor europene nu lasă să se întrevadă așa ceva.

Deși au întâlnit echipe modeste, s-au calificat cu emoții: CFR Cluj a tremurat în fața unei echipe din Kazakhstan, FCSB nu a arătat mai nimic cu un adversar mai slab, iar U Craiova a fost în aceeași situație. În turul următor CFR Cluj a învins pe teren propriu cu un scor minim pe Maccabi Tel Aviv, iar Craiova a avut o evoluție bună în fața echipei Honved, neașteptat de slabă. Viitorul a dat peste un adversar mai bun, dar care totuși vine din campionatul belgian, situat în linia a doua a Europei. Chiar și așa, Viitorul nu a făcut față și a fost învinsă la un scor greu de contracarat.

În campionat, Poli Iași are un început bun și a realizat șapte puncte în trei etape. E drept că ultima victorie a obținut-o în fața nou promovatei Academica Clinceni, care începe să piardă teren. Astra Giurgiu, cu un antrenor nehotărât, Dan Alexa, când demisionar, când revenit la echipă, a reușit o victorie surprinzătoare la Voluntari.

Gestul lui Răzvan Pleșca, portarul Gaz Metanului, care a recunoscut cu o sinceritate dezarmantă că mingea șutată de Vașvari a depășit linia porții, este un caz singular în lumea fotbalului nostru, care geme de trepăduși și impostori. De altfel, el a avut o atitudine cavalerească și cu ocazia unui meci din campionatul trecut. Nu știu cum a digerat acest gest președintele Gaz Metan Mediaș, Ion Mărginean, mai ales că el vine în fotbal de pe alt palier. Pe de altă parte, Sepsi Sfântu Gheorghe s-a prezentat mult mai bine decât în partidele anterioare.

CFR Cluj, cu o echipă remaniată, a câștigat meciul cu Dinamo, a cărei evoluție nu arată nimic, în timp ce Florin Prunea bate câmpii în continuare. U Craiova probabil a sărbătorit mai mult decât se cuvenea egalul de la Gyor, deoarece în partida cu Chindia Târgoviște nu și-a arătat cu nimic superioritatea. Mai mult, Chindia putea egala în ultimele minute ale partidei.

Viitorul, după ce a fost șifonată în Belgia, a obținut o victorie la limită în fața unei echipe mult schimbate, FC Hermannstadt. Din nou sibienii au fost nedreptățiți. Radu Petrescu, un alt individ certat cu morala și cu bunul simț, nu a acordat un penalty clar la faultul în propriul careu al lui De Nooijer asupra lui Petrișor Petrescu.

La sfârșitul săptămânii va începe campionatul ligii a doua. Echipele Ripensia, ASU Politehnica și UTA s-au pregătit cu atenție sporită pentru această nouă ediție de campionat. Arădenii își vor prezenta en fanfare marți seara în nocturnă pe stadionul Motorul noul lot cu care vor aborda întrecerea. De remarcat reprimirea în liga a treia a echipei Cetate Deva, care era cât pe-aci să-l aibă președinte pe Radu Birlică.

The post Contraste appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*